Tuesday, 15 October 2013

Salam Aidiladha dari Ina :)

Assalamualaikum ,

Selamat hari raya aidiladha semua !! Hehhehe happy sangat hari ni . Ye lah , hari ni , kan hari raya :) Buat apa nak sedih2 :> *buatmukacomel*

Korang balik kampung tak hari ni ?
Bangun pukul berapa tadi ?
Pakai baju baru ke ?
Makan apa hari raya ni ?
Pergi masjid tak tadi ?

Banyaknya soalan budak kecik ni :p Hihihhi . Excited celebrate hari raya aidiladha :> Huhu .

Petang ni , Ina tak balik kampung , tapi sokay lah , Ina pergi rumah Pak Long Ina . Ummi kata , nanti kitorang makan rusa . Yummi . Cehh batak , kan ? -.- Kalau tak suka , hmm tak pe lah :p Heheheh . Gurau je ..

Pagi tadi , Ina macam rasa pelik , why walid kejut Ina bangun awal and kenapa Ina bangun awal hari ni ? Lol . Hahhaa  . Hari raya aidiladha rupanya . Cuba kalau hari raya aidilfitri , sure , walid and ummi tak yah susah kejut , Ina bangun sendiri . Hihihi .

Macam biasa , Ina solat subuh dulu , then baru mandi . Ina paling lambat mandi , sebab myra dgn kamalia ni , mandi ke bertelur , Ina tak tahu lah -.- Huh ...

Ina pakai baju raya yang lepas je .. Buat apa nak beli baru ? Membazir je .. Yang lepas pun , elok lagi .. Bersinar , kihkihkihkih ... Tapi , apa salahnya yang beli baru ... Dah terlebih bajet ... Macam Ina , tak de bajet . Sebab tu lah , sarung yang lepas je ...

Pagi ni , Ina tak makan ketupat macam korang ... Ade ke yang makan ketupat hari ni ? Kuah kacang ? Sedapnyaaaaa T-T But but but , tak pe , Ina makannnnnn Nasi Lemak Khas Buatan Ummi . Yummi . Sedap tauuu . Terngiang-ngiang lagi rasa pedasnya kat kepala Ina ni . Allahuakbar , sedapnya ...

Lepas makan , Ina terus siap nak pergi solat sunat aidiladha di masjid ... Semalam , masa Ina tengah kemas-kemas bilik , waktu maghrib , Ummi bukak channel Oasis . Ya allah ,  tersentuh hati Ina , bila dengan takbir . Rasa nak menangis pun ada ... Mungkin , Ina rindu takbir di rumah wan , masa arwah atuk ada dulu .. Hmm , arwah atuk dah pergi 5 tahun meninggalkan kami . Rindunya tak terkira dekat arwah atuk :'( Semoga arwah atuk ditempatkan di kalangan org yg beriman . Amminn ...

Cerita hari raya korang pulak macam mana ? Mehh lah share ngan Ina . Hihihi .

Gambar dari Pak cik google . Sama-sama kita hayati gambar ini tentang pengorbanan Nabi Ibrahim A.S

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s. dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail a.s. dalam memenuhi perintah Allah SWT.

Bye, assalamualaikum . 

*Tolong tinggalkan komen anda :)* 

14 comments:

  1. SELAMAT hari raya idul adha ...
    .
    .
    visit my blog ok.
    .
    .
    http://alfinaldiansyah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. @Adam FaizTerima kasih :) Selamat hari raya jugak :)

    ReplyDelete
  3. @alfin aldiansyahTerima kasih :) Selamat hari raya jugak :) Okay.. I will :)

    ReplyDelete
  4. @mujahidah maisarahHehhe terima kasih :) Selamat hari raya ;)

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya :3
    http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/10/takbir-selamat-hari-raya.html

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya aidiladha..

    p/s: walaupun nampak agak terlambat.. argghh.. tak kesah lah.. :)

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya aidiladha..

    p/s: walaupun nampak agak terlambat.. argghh.. tak kesah lah.. :)

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya aidiladha..

    p/s: walaupun nampak agak terlambat.. argghh.. tak kesah lah.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)