Sunday, 29 December 2013

Tutorial letak ask fm widget dalam blog

Assalamualaikum ,

Korang tahu tak ask fm widget tu macam mana ? Okay, korang boleh tengok bawah ni .


Okay, atas ni contoh ask fm Ina. Besar gila kan ? :p Tak pe, nanti korang boleh edit korang punya widget nanti.

Sebenarnya, ask fm ni memudahkan blogger-blogger lain untuk tanya korang soalan. Ye lah, ada setengah blogger ni pemalu, tak nak tonjolkan diri mereka, so kalau guna ask fm ni, kita tak tahu lah siapa yg tanya soalan tu kat kita :) Hehehe.

1) Daftar masuk ask fm korang. Klik sini .

2) Tekan sini .

3) Customize widget ask fm, mengikut citarasa korang dan tekan Save Changes :)

4) Copy kod yang disediakan .


5) Dashboard -> Layout -> Add a gadget -> HTML Javascript .

6) Paste kod tersebut di ruangan HTML Javascript.

7) Save.

Bye. Assalamualaikum :)

5 comments:

  1. Replies
    1. Sebenarnya, cara letak widget ask fm guna template dengan blogskin sama je.

      Ija paste kod widget ask fm ni, di bawah kod sidebar yg ija nak.

      Contohnya macam dekat blog Ija :

      Kalau Ija nak letak widget ask fm dekat bahagian tagboard. ->

      < .....................Code bagi Tagboard ........................>
      < .............Paste kod widget ask fm kat sini..........................>

      Delete
    2. oh,,okok thank you thank you.. :)

      Delete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)