Friday, 27 December 2013

Tutorial letak linkwithin dalam blog

Assalamualaikum,

Hai. Hari ni Ina nk ajar pulak macam mana nak letak linkwithin dalam blog. Korang tahu tak linkwithin ni, macam mana ? Okay, korang blh tengok bawah ni ;

Okay, linkwithin ni, biasanya sesuai diletakkan di bawah post . Linkwithin ni, memudahkan visitor untuk baca entry korang yg lain. Tak payah diyorang penat scroll archieves korang dari atas sampai bawah... Selain tu, linkwithin ni, untuk tingkatkan pageviews dan membuatkan visitor korang duduk lama dekat blog korang. Percayalah ~ ^^

1) Korang klik sini .

2) Isi macam kat bawah ni . Letak email dan link

3) Tekan Get Widget .

4) Click Install widget yg dia dah warnakan dengan warna biru.

5) Nanti, dia akan keluar macam ni . Pilih Add widget .



6) Pindahkan widget linkwithin tadi, di bawah blog post seperti gambar di bawah .


7) Preview & Save. 

Bye assalamualaikum :) 

10 comments:

  1. dik, akk nak tanya la. akk dah buat dah semua macam kat atas n jadi, die keluar link within tu. cume, kalau klik kat salah satu entry tu dia appear macam ni "Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist". heheh, kenapa eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Ina pun pernah alami benda ni... Sebenarnya, benda ni, kadang2 makan masa sikit :) Cuba try lagi esok, insyaallah dah okay dah :)

      Delete
  2. kalau dia keluar "Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist" how to solve?

    http://jandkpaslah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. @jandkpOh, kadang2 benda ni, kalau baru2, memang macam tu.. Ina pun pernah kene... Insyaallah, 24hrs nnt dia ada :) Itu pun paling lmbat :)

    ReplyDelete
  4. tapi dah dekat seminggu la problem ni,report kat admin linkwithin pun xda respon..sob sob :(

    ReplyDelete
  5. @jandkpHmm ye ke ? Kalau macam tu, sorry lah.. Tak dapat Ina nak tolong.. Ina pakai okay je...

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)