Thursday, 19 September 2013

Allah bagi dugaan , sebab Allah sayang kau .



Assalamualaikum hai ,

Kenapa semua ni jadi kat Ina ? Kenapa ?
Ina dah tak tahan . Sungguh . Tolong faham Ina .
Ina mohon , tolong . Tolonglah .

Kenapa ? Kenapa setiap hari ada nama dia ?
Ina benci nama dia .
Ina geli bila dengar nama dia .
Ina jijik bila dengar nama dia .

Ina , kalau suka , Ina akan suka betul2 .
Kalau sayang , Ina akan sayang betul2 ,
Kalau jaga , Ina akan jaga betul2 ,
Kalau benci , Ina akan benci betul2 .
Kalau dah benci betul2 , tak mustahil Ina pandang orang tu , lagi hina dari sampah .

Ina benci , Ina benci ,
Orang mempermainkan perasaan Ina .

Hebatkah kalau buat macam tu ?
Konon kacak sangatlah buat macam tu ?
Konon bijak sangatlah buat macam tu ?
Konon hot sangat lah buat macam tu ?
Konon perempuan tergila-gilakan sangat lah buat macam tu ?
Eeeee .

Please . Open your eyes . Sedar diri sikit .

Semua ni sampah .
Sampah .
Sampah yang menggelikan .
Sampah yang menjijikkan .

Hari-hari Ina kena jumpa dia ,
Ina kena dengar nama dia ,
Ina kena dengar cerita pasal dia ,
Ina bosan .
Ina meluat .
Tak faham ke ?

Ya Allah , Ina rasa macam nak menangis ,
Ina rasa macam nak meraung ,
Ina rasa macam nak lari dalam semua ni ,
Tapi ? Siapa dengar Ina ?
Siapa dengar rintihan Ina ?



Hati ni ,
Terobek .
Hari demi hari .

Jiwa ni .
Kosong .

Hari Ina dulunya ceria .
Hari Ina dulunya , mengukirkan setiap senyuman ,
Hari Ina dulunya , penuh dengan gelak tawa ,
Tapi ? Tapi ?
Sejak hadirnya sampah di dalam hidup Ina ?
Ina hilang semua .

Kenapa Ya Allah ,
Apa salah Ina .

Ina malu ,
Ina malu , Ya Allah ,
Kawan-kawan cakap pasal Ina ,
Memang Ina tak dengar ,
Tapi , ye lah kan manusia .

Mana Ina nak letak muka ni ?
Mana Ina nak tutup muka ni ?
Ya Allah .

Malunya . Malunya .

Semalam , hari Ina penuh dengan gelak tawa ,
Tiba-tiba seorang makhluk Allah ,
Datang dengan penuh gah ,
Datang dengan penuh menyakitkan hati ,
Hadir di depan meja Ina ,
Menyebut nama sampah .
Hati ni , patah .
Senyuman Ina ,
Pudar ,
Semakin pudar ,
Akhirnya ,
Tiada senyuman .

Pergi ,
Jauhkan diri ,
Lantaklah ,
Kau buat hal kau , aku buat hal aku .
Kau sampah .

Aku benci kau .
Aku menyesal kawan dengan kau .
Aku menyesal pernah berbual dengan kau .
Aku menyesal pernah mesej dengan kau
Aku menyesal pernah call dengan kau .
Aku benci kau sampah .
Bukan sebab kau sampah ,
Tapi perangai kau yang busuk ,
Menjadikan perangai kau macam sampah .
Aku benci kau .

Aku benci kau , sampah .
Sampah yang musnahkan hari-hari ceria aku .
Sampah yang musnahkan gelak tawa aku .
Sampah yang musnahkan senyuman yang terukir di bibir aku .
Aku benci kau , sampah .

Ina nak jerit ,
Lepaskan semua ni ,
Dekat sampah .
Tapi ?
Macam mana ?
Ina nak tengok muka dia pun meluat .

Seriously , Ina kawan dengan sampah dulu , sebab Ina tengok dari jauh , dia baik . Muka biasa - biasa . Tak ramai perempuan yang dekati dia .

Tapi ?
Sekarang jadi apa ?
Perasan dah ?
Lupa diri ?
Mana hilangnya 'innocent' dalam diri kau , sampah ?
Mana ?
Jangan acaca 'playboy' sangat .
Ramai yang meluat .
Eh , please .

Memang betul kata walid ,
Lelaki ni mudah perasan .

Hari ni ,
Ina akan mulakan hidup Ina balik ,
Macam dulu ,
Penuh gelak tawa ,
Penuh dengan senyuman .

Alhamdulillah ,
Ina dikurniakan dengan ,
Satu keluarga yang bahagia ,
Walid pendengar setia ,
Ummi suka bercerita , pemberi nasihat ,
Humaira , kembar Ina , sahabat sejati Ina ,
Danish , hmm yang ni , Ina tak tahu nak letak apa :p
Kamaliya , menyakitkan hati , mudah disakiti , tapi baik .

Alhamdulillah ,
Ina dikurniakan dengan ,
Kawan-kawan yang setia , baik .
Mereka ada masa Ina mengharungi masalah ,
Termasuklah incident sampah ni .

Sahabat Ina , Bestie Ina , Girlfriend Ina ,
Lesbo Ina ,
Sally , pendengar setia ,
Husnul , pelawak ,
Boleh menangis duduk sebelah diyorang ni .
Serious . Nangis sebab gelak . xD Hahahaha .

2 KAA ,
Sentul , menyakitkan hati ,
Haiqal Hussein , pendiam ,
Haziq PA , pendengar setia, baik ,
Aiman , sangat menyakitkan hati ,
Amirul Haziq , krik krik ,
Farizd , Ali kuat ,
Amir , cili boh ,
Wan , lagi krik krik ,
Abe , adik angkat 2 KAA ,
Mole , penuh menyakitkan hati ,
Nauwar , Fakhrushy , Dzul Iman ,
Penuh dengan gelak ketawa ,
Pak lawak .

Ija , pelayan kerenah Ina ,
Rifhan , penuh dengan cerita ,
Shahida , si genius ,
Atikah , molek sungguh ,
Balqis , keturunan Raja Brunei ,
Hani , pendiam tapi baik ,
Awin , si kecil :p ,
Izzah , chef tersohor KAA ,
Farah , penasihat KAA ,
Nadia , pendiam ,
Cek Pia , penuh dengan makanan ,
Anis , chef caramel ,
Idayu , pengawa tegas ,
Ain , pengawas lucu ,
Syida , pengawas tegas dan baik ,
Najiha , penuh dengan gelak ketawa ,
Chok-yu , serious , tapi baik .

Allah bagi dugaan , sebab Allah sayang Ina .

Terima kasih , semua . Penyeri hidup Ina :D

My Family ,
Sally & Husnul ,
2 KAA ♥

Just for this today ,
Smile and smile ,
Laugh and laugh ,
Its me .
Yeah !

Bye , assalamualaikum .

p/s : Never give up

 



 






Wednesday, 11 September 2013

Tutorial Simple Sidebar Title

Assalamualaikum ,

Kenyangnya lah . Baru lepas makan . Yummmii . Sedapnya Humaira masak !! :D Heehehhe .

Simple sidebar title ? 

Sebenarnya Ina nak ajar macam mana nak buat sidebar macam Ina . Kan simple kan ? Macam gambar bawah ni :

< Klik gambar untuk tumbesaran > 

Hewhew . Comel tak ? Hahhaha . Perasan jap :p 

Okay , jom mula ! 

1) Ctrl+F , cari kod .sidebar h2 {
2) Copy kod bawah ni :

padding: 8px; border-bottom: 1px solid #D1D0CE; text-align: center;font-size: 20px;color: #000;font-family: 'peachesundress', cursive;margin-left: -14px;margin-right: -14px;margin-bottom: 5px;}

3) Paste di bawah kod yang korang cari tadi . Delete kod yang asal . Boleh tengok gambar bawah ni kalau tak faham .


4) Eh , eh , jangan save dulu . Kejap ye ... Korang cari kod ]]></b:skin> .
5) Copy kod bawah ni dan paste kan di atas kod yang korang cari tadi .

@font-face{font-family:peachesundress;src:url('http://static.tumblr.com/eq1rpir/Vnzm519nt/peach-sundress.ttf')}

6) Preview and Save .

Tuesday, 3 September 2013

Tutorial Tukar ke Classic Template

Assalamualaikum , hi guys :D Selamat pagi :)

So , hari ni , Ina nak ajar korang tukar pakai classic template .

1) Mula-mula korang pergi Dashboard -> Template .



2) Nanti dia akan keluar macam ni :

Klik gambar untuk tumbesaran .

3) Korang scroll bawah sekali , then nanti korang jumpa Revert To Classic Template macam ni :

Klik gambar untuk tumbesaran .

4) Tekan  Revert To Classic Template, nanti korang akan jumpa ni .

Klik gambar untuk tumbesaran . 

5) Korang copy semua kod tu . Korang boleh pilih skin yang korang suka kat sini .

Selamat mencuba ! :D Hehehe . 

Bye assalamualaikum :)