Tuesday, 16 September 2014

Liebster Award #2

Hai assalamualaikum,

Kali ni, Ina telah ditag oleh adik Hana pulak untuk Liebster Award ni. Terima kasih ye dik tag akak :) Okay, jom tengok adik Hana bagi soalan apa kat Ina.


#1   Your opinions about my blog?
Okay, bagi akak blog adik simple. Blog adik cantik, and sejuk mata memandang. Akak suka blog adik sebab blog adik warna grey hehe. One of my fav blog's colour. Keep it up. 

#2   Who are your favourite bloggers?
Antara fav blogger Ina; 
Adam Faiz / Kak Qilah / Kak Izzaty / lain2. 

#3   Do you think you have an awesome ambition like me? Tell me what is your ambition.
Adik nak jadi detective kan? Okay, akak plak nak jadi doktor pakar bedah.. Bagi akak, kita berdua ada ambition yg hebat. 

#4   Do you prefer dikritik or dipuji ? Give a reason.
I more prefer to puji. Haha siapa tak suka kena puji. Kihkih. But bila someone puji akak, akak will be like "Kelakarnya" "Eh, mana ada. Kau lah" Hehe. Untuk kritik, boleh. Tapi, penting untuk jaga perasaan akak. 

#5   Tell me what is your biggest dream.
I have a big dream to live in a very big big house one day. 

#6   What is your favourite subject?
Math & Science. 

#7   Who is your crush? He/she knows that you have a crush on him/her?
I have no crush honestly. I already have someone in my heart (jiwangsnya)

#8   Bejihad di Gaza atau pergi Mekah?
I more prefer to berjihad di Gaza. Semua org nak mati shahid kan untuk merebut syurga Allah. Kalau pergi Mekah, kita just dapat tolong diri kita, but kalau kat Gaza, kita dapat tolong orang lain. 

#9   How old is your blog?
I think 2 years. 

#10 What is your favourite colour? Give a reason.
Absolutely pink even my blog is black & white. I love pink very much. It is cute plus plus plus hehe. 

#11 What is your favourite song? 
One on my fav song is Will Always Love You by Whitney Houston. 

SOALAN KEPADA BLOGGER YG DITAG
  • Describe about my blog. Perlu penambahbaikkan tak? 
  • Font yg paling korang suka untuk blog korang
  • Brand phone yg paling korang suka
  • Lagi suka facebook or twitter? Sebab? 
  • Lagi prefer blog yg gelap or terang? 
  • Your fav colour?
  • Rapat dengan mak ke dengan ayah? Sebab apa? 
  • Kartun yg paling korang suka? 
  • Benci orang yg mcm mana? 
  • Suka tak pakai powerbank? 
  • Setuju tak kalau orang kata cinta tu boleh melalaikan? Kenapa? 
BLOGGER YG DITAG
  1. http://rikaemyekya.blogspot.com/
  2. http://bdxbjubiru.blogspot.com/
  3. http://wanaseoby.blogspot.com/
  4. http://komikfeeqry.blogspot.com/
  5. http://nazirahnajit.blogspot.com/
  6. http://ceritahidupgadis.blogspot.com/
  7. http://iamprincessmeeya.blogspot.com/
  8. http://gadischenetto.blogspot.com/
  9. http://diralobaklobak.blogspot.com/
  10. http://sharifahamarina.blogspot.com/
  11. http://coretansigadismerahjambu.blogspot.com/

Terima kasih sekali lagi ye dik sebab tag akak :) Okay, ina harap blogger yg ina tag, jawab ye soalan ina :) 

Bye assalamualaikum :) 

2 comments:

  1. Yayy akak jawab :D Hehe thankyou , comel jee blog akak ni :))))))

    ReplyDelete
  2. thanks sbb tag. maaf, saya sibuk. tak sempat nk update blog -.-

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)