Thursday, 27 November 2014

iPhone 5s Sebagai Hadiah Upsr

Hai assalamualaikum,

Seperti yang kita tahu, semalam result upsr dah keluar. Bermacam-macam reaksi daripada adik-adik darjah 6 di Twitter yang ina dapat tengok. Ada yang happy sebab dapat straight A. Ada yang sedih sebab result kurang memuaskan. Ada yang bersyukur dan redha dengan result yang dia dapat.

Kalau dulu, kita digemparkan dengan seorang pelajar yang berjaya memperolehi 5A dan parents dia bagi Mini Cooper sebagai hadiah. Kali ni, di Twitter, ada seorang adik even dapat 2A tapi parents dia bagi iPhone 5s.





Seriously, ina jeles gila dengan adik ni T-T Tapi dah memang rezeki adik ni kan nak dapat hadiah iPhone daripada parents dia. Btw dik, just ignore apa yang orang kata, yang kutuk tu cuma jealous je. Fikir positif & semoga berjaya dalam menempuhi alam sekolah menengah :) 

Tahniah kepada adik-adik yang dapat 5A dalam upsr. Kalau tak dapat, tak pe, usaha lagi. Jangan risau,  PT3 ada. Mungkin rezeki adik bukan masa upsr, mana tahu masa Pt3. 

p/s: Cerita pasal orang ambil result upsr ni, ina pulak yang seram sejuk bila terkenangkan result Pt3 ina nanti... 

44 comments:

  1. ada jugak baca kat twitter. rezeki dia kan. dapat 2A dah dapat iphone. :D

    ReplyDelete
  2. maybe parents dia golongan yang terlebih mampu, so apa salahnya dia habiskan duit untuk anak dia .. ataupun parents dia golongan yang percaya pada anak, means, walaupun anak tu cuma dapat 2A, tapi parents dia tahu yang anak dia dah buat yang terbaik,, so tak salah jugak kalau iphone tu jadi milik dia ,,,

    btw, aku pun jeles .. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. betul tu.. aku pun rasa. maybe that is one of the way his parents aprreciate effort anak dia kan.. haih untung kot jadi kaya ni.. hm betul juga tu.. parents dia je yg tahu apa effort dia nak upsr.. aku pun jeles wehhh T-T siapa je tak jeles.

      Delete
  3. All the best ina...semoga peroleh keputusan yg diinginkan...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :D Aminn.. Insyaallah :)

      Delete
  4. mak ayah dia mampu..tahniah kepada adik tu

    ReplyDelete
  5. YEAH YEAHHHH PT3 was like our brain killer~
    SERAM gilorrhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same goes!! I really had a big trouble with my science arghhh T-T

      Delete
  6. ina, tapi aku dgr citer yg sbenarnye post tu x betul..org yg post tu katenye dah lama dah lepas upsr and tu keputusan die time darjah 6,,sekarang die bukan darjah 6, die saje je post,, tapi x tau lah betul ke tak information yg aku dapat ni. aku baca pasal ni pon dekat twitter,, sorry kalau salah,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Haihh tak tahu lah.. Tapi pelik jugak sebab gambar dia time dia kecil & kita baca tweet dia dengan kawan dia, nampak macam darjah 6 je hoho.. hm kita tak dengar pulak cerita pasal tak betul tu.. haihh tak tahu laa

      Delete
  7. Wahh best nyer dpt hadiah iPhone..

    ReplyDelete
  8. Alahai best nye diaorang!
    Kawan saya lagilah akak dia dapat UPSR 1A tapi dapat henpon samsung note4 ngan tiket pegi germany.
    T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. Untung gila.. Ye ke? Really? Lagi best gila.. Dah lah dapat handphone, dapat pergi germany pulak tu.. Haihhh best jadi budak zaman sekarang ni, macam2 parents boleh bagi. Kalau kita dulu.................................... tak nak lah cakap.. Bersyukur je hehe

      Delete
  9. rezeki masing2..keluarga mereka mungkin berkemampuan :)..syukur apa yang ada ja..akak dulu dapat anak patung je hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm betul tu.. Kadang rasa cemburu pun ada jugak tengok diyorang.. Alhamdulillah hehe :) Ye ke.. Dulu ina dapat samsung champ, tp telefonnya dah rosak dah :p

      Delete
  10. wow. iphone tu. hehe. takpa ina, good luck for result pt3 nanti. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. iphone tuu T-T Terima kasih kak Fafa :DD

      Delete
  11. budak sekarang macam ni la... kita dulu upsr pmr spm.. banyak A ... mana de dapat hadiah pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm tu lahh.. haah :( dulu ina upsr dapat straight A dapat samsung champ :')

      Delete
  12. adeh.. budak budak zaman sekarang..~~ jeles nii.. TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm biasa lah tu.. samalah jeles nyaa T-T

      Delete
  13. Gila kentang ah budak sekkarang haih what a good luck huhi
    Sabor jelah hahaha.
    Ina fighting ncchaiyuk jgn lupa doa ok!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu lah kentang kan :p jeles kott :'D insyaallah i will dear thank you kak qyla omeyy!!

      Delete
  14. Akk rasa memang family nak bg iphone cuma.bila janji upsr mybe dapat naikkan semangat dia. Mana tau sblm ni tak pernah dapat A tp result sebenar dia dapat 2A itu dah satu pencapaian kan ina...biasalah org ina suka kata...mulut manusia mana bolej ditutup...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm mungkin betul jugak cakap akak.. Maybe hadiah iphone tu untuk naikkan semangat dia ke apa kan.. Ye lah, mak bapak mana yg tak suka tgk pencapaian anak2 meningkat kan.. Haah.. Betul tu.. ^^

      Delete
  15. untunglah. family mampu nak kasi camtu.
    tapi kalo manjakan sgt, nanti lelama boleh spoiled

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm untung jadi orang kaya ni :') haah.. terlampau mewah sangat, takut boleh jadi malas belajar pula

      Delete
  16. saya masa upsr dapat 30 ringgit ja pastu dok rumah diam diam haha masa pmr tak dapat apa teruih. bulan 3 ni keluaq result spm taktau lah dapat apa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke.. Hehe.. Dulu ina dapat phone je.. Tapi samsung champ lah.. Hahaha oh.. Maybe sebab dah besar kot :p Haha insyaallah dapat tu, kan spm.. btw good luck kak :DD

      Delete
  17. Rzeki adik tu .. Nur dlu mk n arwah ayh blnja mkn.. tu pun sngt brmkna !
    Ina .. jgn ingtkn pt3 tu .. biarkn dia .. :3

    ReplyDelete
  18. Beruntung budak2 sekarang :) tak macam Cik Mimie dulu2..hehehe..

    ReplyDelete
  19. Untungnya. :o Keluarga kaya ni~ :3

    ReplyDelete
  20. sebenarnya mak bapak kena elakkan bagi gajet kalau anak berjaya dpt result bagus.. fikir jauh sikit la.. banyak la keburukannya.
    kita dlu dpat 1a ja.. bersyukur janji lulus.. :) usaha utk spm ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm betul tu kak.. Bukan apa, ina sebagai anak pun takut leka bila ummi walid ina berlebih2an mewah kan ina.. Takut ina tak boleh kawal diri sendiri.. Oh, tahniah kak ^^ Hm betul tu.. insyaallah :)

      Delete
  21. fuhh dapat iphone. jelesnya lahai.. dahnya teringin nak iphone ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama lah dengan ina.. mmg ada dlm wishlist ina lama dah iphone ni T-T

      Delete
  22. Haha.. saya dapat 5A pun family cuma bawak makan2.. dapat henpon pun bila hafal surah Al-Waqiah. Tu pun henpon Galaxy Y lama Abang.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ina pula dapat samsung champ dulu.. oh.. hehe untung nya.. haha okay lah tu daripada tak de pape..

      Delete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)