Monday, 17 November 2014

Pujuk Girlfriend Pakai iPhone 6

Assalamualaikum,

 

Baru-baru ni, ada isu hangat di Twitter tentang seorang lelaki ni, pujuk girlfriend dia pakai iPhone 6. Masa ina tengok, sejujurnya, ina cuma cakap perempuan tu untung je lah. Tapi, makin lama ina tengok makin ramai yang bash mengenai hal ni. 






Ina tak tahu nak komen apa. Bila ina tengok orang bash, ina diam je lah. Ina sebenarnya malas nak bash orang ni, ina pun bukannya bagus sangat.

Apa pandangan korang?
Kalau korang ada di tempat perempuan tu, apa perasaan korang?
Sebagai orang luar yang melihat, apa pendapat korang?
 

24 comments:

  1. hehe..pujuk guna iPhone 6?..pujuk la ajak kawin ka...baru halal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes finally someone said it! ina setuju sangat2 ^^

      Delete
  2. mungkin gk sempena ulang tahun dorg bercinta.. hehe, apa salahnya sekali sekala bg iPhone kan?! lain la klu bg coklat, takleh simpan lama2, makan jdi taik gk.. heuheu ;p

    ta nak bash, sbb perkara nih small matter je, org yg punya PHD(dengki) saja pandang perkara nih spt beban.(tp ta leh puji lmbung2 kang jd rambang pla) heuheu.. apa2 pn mmg romantik loh hahahaha..

    thx sbb sggh kt blog saya <3 hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm betul jugak.. ina pun tak tahu apa2 sangat.. just tgk diyorang kat twitter je.. kan, kan!! apa salahnya, bagi iPhone hohoho. yup, betul tu.. walid ina selalu cakap macam tu.. kalau iPhone blh lah jugak guna, jadi kenangan..

      haah.. ina pun fikir macam tu jugak.. nak kutuk, ina pun bukannya perfect sangat kan.. haah.. y lah, pakwe diyorang tak kasi iPhone bila gaduh.. haha yes, memang romantik.. haih kalau lah dapat boyfriend macam tu.. bersyukur sangat2 ^^

      Delete
  3. ahaha.. lawak lah..
    memang untung lah dapat iphone..
    tapi kan.. sayanglah.. nanti berkuranglah laki yang jenis pujuk pakai effort sendiri..
    I means beli i phone tuh satu effort jugak.. tapi ermmm..
    tatau nak explain macammana.. mwahahahaha...

    anyway.. tak kisahlah dia nak bagi apa.. itu antara dioramng.. hopefully diorang cepat-cepat sah jadi suami isteri aamiin... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul tu..
      ina faham.. effort sendiri macam pujuk bawak pergi mana2 ke, pujuk pakai kata2 ke.. kalau macam ni, pujuk lebih kurang pakai duit kan.. ina rasa lah hehe..
      tu lah, hope sangat kekal sampai jadi suami isteri.. nampak sangat both of them love each other.. aihh untungnyaa ♥♥

      Delete
  4. tak boleh blah dgn gf jenis mata duitan tu.. Lelaki yg jenis terlalu sayangkan gf..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tapi tak boleh salahkan 100% kat girlfriend tu.. mana tahu boyfriend dia yang nak bagi.. hehe..

      Delete
  5. Abang fesi miza pernah cakap. Kita kalau benda macam ni laju je. Tapi mesjid yang lama sepi tak ada pun yang nak naikkan isu kat fb ke kat twetter ke.

    T^T Hm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. betul tu.. baru ina perasan pasal benda ni.. haah.. paling dekat kita nak ambil contoh, isu masjid al-aqsa..

      Delete
  6. betul cakap kwn ucu.. pujuk kahwin terus la senang.. sbb nanti hantaran gerenti nak beribu2,belum masuk kos lain2 lagi. iphone6 dah RM1-2k ..tak berbaloi..masa belum jadi pasangan suami isteri ni jangan mudah memberi.. :) orang sekarang mmg suka viralkan sesuaatu yg tak bawa faedah,kemudian kecoh. tp ina share post ni mmbuka minda org lain la jga.. tak ada kutukan pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. betul tu.. membazir pun ada jugak bila difikir2 balik.. haah.. sekarang, kalau majlis kahwin je dah berapa kan.. betul2.. hehe, ina ambil iktibar drpd apa yg akak cakap tu.. hehe, ina saje nak share sebab nk tengok apa pandangan org lain trhadap isu macam ni..

      Delete
  7. tak koser layan org merajuk2 ni,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tapi kalau dah sayang nak buat macam mana kan..

      Delete
  8. budak zaman sekarang..nk buat apa je pun dorang tu..ish ish ish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. hahaha ina pun tak tahu lah ;p

      Delete
  9. haish....mcm mata duitan ja...klau akak, pujuk ajak gi makan char koew teow ja...terus ok...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tapi tu pakwe dia yg kasi nak buat macam mana kan.. hahaha akak ni macam ina, kalau bab2 makan je, terus okay hehe

      Delete
  10. ni pengaruh media massa.. huu omputih saya tengok banyak post benda-benda ni..bajet sweet perhaps? tapi itu budaya mereka..huu tah la..kalau dah bekerjaya lain cerita la..ni kalau masih guna duit mak ayah ni..humm harap sangat adik-adik fikir panjang k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..betul tu.. ina tgk zaman sekarang ni pun, ramai yg guna media sosial sebagai medium untuk kita menunjuk-nunjuk.. tapi kadang2 ina pun macam tu hehe. tapi sekarang dah jarang dah.. contoh laman sosail yg ina tgk, instagram.. hm betul tu.. lebih baik makan lg kenyang :p haha.. insyaallah kak :)

      Delete
  11. xpelah sbb diorang ade duit.. mcm ana ni pakwe pon xde hukhukhuk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm tu lah.. orang kaya kan.. apa yg dia nak, semua boleh.. haha sama lah dengan ina xD

      Delete
  12. iphone terus tak merajuk . huhuu

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)