Wednesday, 10 December 2014

Apa Jadi Pada Lelaki Tough Bila Tua?

Hai assalamualaikum,

Ina tengok ramai kawan-kawan Ina yang suka angkat berat sekarang ni. Alasannya? Nak bina badan. Ataupun tough. Ina pun okay je lah, tak de nak halang apa. Biar je lah niat murni dia untuk bina badan.

Tapi, Ina tertanya-tanya jugak, apa jadi kepada lelaki yang tough bila dah tua?

Adakah still mantain macam ni?

 

ataupun....

Yang ini? 
 

Pernah tak korang terfikir? Rasa-rasa yang mana ye? :p 

47 comments:

  1. saya rasa yang bawah tu,hahah :P
    entah,saya pun taktau xD

    ReplyDelete
  2. masa muda badan sado, dh berumur perut pulak sado xD

    ReplyDelete
  3. rasanya yg bawah kot..hihi :)

    ReplyDelete
  4. hahaha. kalau tak jaga memang yg bawah lah. kalau pandai jaga of course yg atas. hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih tu lah... tapi tak dapat imagine, kalau dah tua, tp still ada otot :p

      Delete
  5. Otot ni kena pandai maintain...
    Yg menjadi ke depan belaka tu semua sbb tak maintain laa tu...
    Selalunya bila bujang rajin maintain, tp bila dah kawen dah malas dah...hahaha

    Salam 1st time singgah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu.. hahaha :p kelakar lah ... haah tu lah setuju sangat ^^ salam perkenalan :)

      Delete
  6. haha depends dear . Ade yang still maintain . Tapi kebanyakannya berisi sikit lah .>.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan.. nak mantain pun susah jugak ... hahaha ina tgk, macam tu lah..

      Delete
  7. kalau masih amalkan pemakanan yg baik akan masih maintain.....

    ReplyDelete
  8. kalau dah kahwin boroi la,yg jenis jaga body,mampu lagi kawal semua so body boleh maintain ..ehehe..ina mimpi apa fikir pasal ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kelakar pulak mula2 tough then boroi.. rasa awkward je kan :P tu lah ina pun pelik kenapa tiba2 terfikir pasal ni.. haih tah pape tah

      Delete
  9. HHEHHE.. tataw nak cakap. yg bawah pun mgkin gak :)

    ReplyDelete
  10. haha. tengoklah bagaimana dia nak menjaga pemakanan?

    sorry ina lama tak dtg. wuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm kan.. tapi nak jaga pemakanan tu yg susah tu kan.. hehe tak pe kak :)

      Delete
  11. rasanya kalau orang yang jenis jaga badan, umur 50++ pun nampak tough. contoh terdekat pelakon hollywood, bollywood. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lah.. betul tu.. hahaha betul sangat.. pelakon kat sana, maintain je kan.. maybe sebab nak terus berlakon..

      Delete
  12. Assalammualaikum. Tk prnh trfikir. Jujur, tk ska tngok laki yg trlalu ketaq2. HAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. hahaha ina pun boleh lah.. kalau ketaq sangat pun tak lawa jugak

      Delete
  13. adik akak pun sibuk duk beli dumbell, beli bar yang boleh gantung kat pintu. buat je exercises dengan semua benda tu, tapi penutup botol mayonis pun dia takleh bukak, cam tak guna je beli semua benda tu xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha oh ye ke.. semangat betul dia.. hahahah kelakar gila... selemah-lemah kita pun still boleh bukak penutup mayonis kan.. haha.. tu lah :ppp kita pulak lagi kuat dr dia

      Delete
    2. tulah pasal. cakap ngan dia, sia-sia je beli benda-benda tu semua kalau botol mayonis pun tak boleh nak bukak. hadehh

      Delete
  14. Ada je lelaki yang tua pun still mantap lagi! hehehe.

    ReplyDelete
  15. hehe kalau memang jaga sampai ke tua, insyAllah kekal je macam yg atas. kat sini ramai jugak orang2 tua yg still fit, siap pergi hiking padahal tak sangka umur nak dekat 70 tahun T_T. jom amalkan hidup sihat. yeah

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm mungkin lah kot.. ye ke? biar betul? wow dahsyatnya.. memang betul2 jaga badan.. even umur dah 70.. sesetengah orang dah tak larat dah nak buat semua tu... yeah!! hidup sihat!!

      Delete
  16. yg pandai jaga badan,, akan jadi abam sado la smpai tua. hehe.
    tergelak tgk baju kuning tu. aigoo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha mayb elah kot.. hahaha ina pun sama xD tapi tu lah hakikat nya kan

      Delete
  17. wow taff nye die! hehe. kalo maintain je jaga bdn, dah tua pon rilek je sador gak ina hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan tu ina google je tepek sikit gambar orang tough kat sini xp hm boleh jadi jgk kan

      Delete
  18. Memang akan jadi macam bawah tu kalau tak maintain dan jaga pemakanan.
    Daripada abam sado jadi pokcik buncit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm betul tu.. hahahaha mama lawak lah xD pokcik buncit ye ;P

      Delete
  19. Replies
    1. hehe bagus lah macam tu sebab a few perempuan memang tak suka laki badan besaq

      Delete
  20. Dh tua tak larat nk angkat berat..dh uzur..nak2 lg yg ada osteoporosis...bdn yg tough ms muda smua tu tinggal kenangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha betul tu kak.. kahkahkah macam sedih je bunyi

      Delete
  21. Ina cer search nama Arnold Schwarzenegger , mungkin dapat jawapn ..

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)