Friday, 5 December 2014

Mainan Paling Legend

Hai assalamualaikum,

Masih ingat lagi tak permainan paling legend zaman kanak-kanak kita dulu? Alaaa siapa tak kenal Jutaria!! Seriously, ina cakap siapa yang tak pernah main Jutaria memang sedih zaman kanak-kanak dia hoho

Ummi baru beli untuk birthday Kamaliya.. Happy birthday adik ku sayang ♥♥ 

Adik ina punya, tapi ina pun hentam sekaki. Hehehe. Happy sebab dapat main Jutaria balik. Tapi, sedih sikit sebab kalau dulu mainan ni, cuma RM3 je. Sekarang, harganya dah naik dah T-T Tahu tak berapa? 

RM5.90!!

Terkejut ina. Tak pe lah, janji boleh main jutaria ni balik hehe ^^ 

20 comments:

  1. Hehehe Hana pun suka main game tu! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Haehehe sama lah dengan ina ;D

      Delete
  2. Assalammualaikum :) Haha. Rndu jutaria :3 Seriously, mahainya !!
    Emmm .. dlu sye slalu jdi bank, slalu bli hotel, rmah brlambak .. kahkah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam ;) sama lah dengan ina.. ni pun baru dapat main setelah berabad-abad lamanya tak main.. alahai sedih pulak.. hahaha ye ke? wahhh jutawan berjaya ni ;p

      Delete
  3. lama tak bw blog ina >.<
    haha samela..permainan zaman sekolah rendah ni..tkley lupa..wuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sama lah dengan ina :p kan kan kan ... rindu je time dulu, ada je masa nak main benda ni

      Delete
  4. main jutaria dedulu sampai gaduh sebab ada orang beli tempat yang kita dah cadang nak beli ,, hahha,, memori ... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha wehh tu dah kes parah. tapi honestly, aku pun pernah wehh bila dia dah dapat tmpat tuh, masyaallah!! rasa nak jerit cekik2 je.. haha!

      Delete
  5. dah lama xmen.. masa dekt uni ad juga sentuh bnda nie
    men dgn member time kebosanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sama lah jugak dengan ina.. oh ye ke... haha tu lah, bila dh bosan, jutaria ni blh juga isi masa lapang

      Delete
  6. hahaha.. siapa jaga bank tu ada kalanya buat kerja tak amanah,sorok duit utk sendiri2,pastu beli bangunan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ina yg selalu jaga bank.. tapi tak de lah nak curi duit ke apa.. tapi masa kecik dulu, kalau dpt peluang jaga bank, wahhh memang habis semua duit disonglap diam2 xD

      Delete
  7. game favorite kami adik beradik masa zaman dulu ni! memang legend betul. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama lah dengan ina.. tak kira lah dgn adik2 ke, dengan sedara mara ke.. mainan ni memang paling legend ^^

      Delete
  8. kalaulah apa yang kita main dalam jutaria tu jadi kenyataan.. alangkah bestnya.. heeeheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu lah.. betapa mudah nya hidup kan haha.. sape langgar tapak kita, dia yg kene bayar..

      Delete
  9. rindu nak main jutaria ni ina! dulu kemain lagi beli hotel 5-6 bijik hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)