Friday, 12 December 2014

Perempuan Bila Kena Ngorat

Hai assalamualaikum,

Ngorat? Mengurat? Aih Ina tak tahu antara dua tu mana yang betul. Ngorat ataupun nama lain dia tackle. Pernah tak tengok lelaki tackle perempuan? Ataupun mana-mana lelaki ngorat korang sendiri? Apa reaksi korang semua?

Adakah korang jenis yang macam...........

 1) Tak de perasaan

Kassim : Hai awuck
Ropeah : Hai
Kassim : Awuck cute lah. Itew dah lame perhati tau kihkihkihkih
Ropeah : Oh k. 
 

2) Jual mahai

Cinta tak berbalas. Kesian Kassim


3) Pantang bila kena ngorat. Laju je dia

Kassim : Hai 
Ropeah : Hewhewhewhewhewhew hai awak. Kenapa tiba-tiba tegur saya ni? Mesti sebab saya lawa kan. Terima kasih lah puji. Bukan awak sorang je cakap tau. Ramai dah yang cakap. Masuk awak, hm berapa eh. Ha, awak orang yang kesejuta dah. Hihihihi. Awak tengah buat apa? Dah makan? Makan apa tadi? Macam mana hari awak hari ni? Adakah awak mulakan hari awak dengan senyuman? Kalau tak, mulai hari ni, saya boleh jadi penyeri hidup awak. Nak tak? Nak tak? Kalau nak, katakan ye je. Saya tahu awak nak :>> 
 Kassim : Memang perangai perasan ni sejak lahir ke
Ropeah : Hm



4) Boleh je semua

*first time tegur*
Kassim : Hai. Busy tak? Boleh saya ngorat? 
Ropeah : Hai tak pun. Em boleh je awak. 
Kassim : Hm saya tak tahu lah. Hati saya berdegup kencang sejak mula chat dengan awak 2 minit yg lepas. 
Ropeah : Saya pun sama. Mungkin inikah yg dinamakan cinta? 
Kassim : Boleh saya jadi boboy awak
Ropeah : Saya sudi je kalau nak jadi gigirl awak :')
-bahagiaaaa-


Ha, antara semua yang kat atas ni, rasa-rasa korang yang mana satu ye? Nombor 1 ke, 2 ke, 3 ke, 4 ke? 

Yang lelaki pulak, hati-hati dalam mengorat tu.. Jangan pulak sampai jadi macam ni: 

Hahah lain kali, hati-hati! :p 

Bye, assalamualaikum :)

55 comments:

  1. memang ada yg betol nie. .hehehe XD

    ReplyDelete
  2. hahha.. kalau ngorat x kena tempat, ase nak lempang gak..huehuhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul tu.. kacau orang je :p

      Delete
  3. HAHAHA :D lawakkkk gila caption dalam ni. Semua tak leh blah. Tapi memang ada pun jenih macam ni. Serabut kepala. Anyway, entry ni sangat menarik. hehe :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan kan.. tu lah ina saje je post kan :p tak sangka ada yg betul.. hehe thank you ye :)

      Delete
  4. hahahahaha! ni lawak ina xD akak biasanya nombor 1,2 je. dahlah x kenal, tu yg malas nk layan. tpi paling x suka dgn org yg jenis no. 4, mudah percaya sgt kat org lain huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... bagus lah macam tu kak. jual mahai sikit ye dak :p haah tu lah.. hm mintak2 dijauhkan lah.. hm betul tu.. lelaki ni lain sikit.. :p

      Delete
  5. hahahaha.. lawak giloss hat akhir tu. amek kau!
    better hat ropeah cute tu. juai mahai. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha :p salah pilih orang padan muka :p hm betul tu ^^

      Delete
  6. hahaha. macam lawak pulak. ina pulak yang mana?=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tak tahu lah,. rasanya nombor 2 kot.. :p

      Delete
  7. hahha. lawak ahh ina :) perempuan kena jadi mahal banyak. ingat senang ke nak cari husben. haha. bukan macam pilih ikan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp betul tu.. heheh haah kita nak yg baik kan.. hahahahaha betul tu.. kena pastikan iman dia & dia tak miang :p

      Delete
  8. Aku nombor 1 and sometimes 2,,ko pon tau aku camne,,haha,asik buat x layan je lol xP

    ReplyDelete
  9. Hahaha... Gif yg last tu lawakk xDD
    Nice entry! *thumbs up* ;D

    ReplyDelete
  10. Aku balas je orang yg saja nak mencari jalan tuk ngorat but takdak perasaan macam no.! hahah, tk suka lah org cm tu, tk kenal tiba tanya, dah single? um.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yes setuju sangat. dah lah stranger, tetiba tanya pulak single ke tak. hello, first time tegur kot. bnda tu privacy

      Delete
  11. Hahaha. yg perasan tu tak leh bla. baru 'hai' dah panjang macam tu. kalau 'hai, apa khabar? boleh kenal?' mesti satu muka surat panjang, macam tulis karang tingkatan 5. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tak dapat imagine kalau dia tanya apa khabar sekali xD parah parah :p

      Delete
  12. kelakar la ina! hahahaha. cian lak ropeah over sgt :P

    ReplyDelete
  13. akak mengaku akak yg pertama dengan ke 2.. uhu..kadang2 tak paahm apa lelaki nak,blur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sama lah kita kak.. yup betul tu :p

      Delete
  14. Kalau orang yang tak kenal tegur, memang akak bo layan...itupun kalau akak sorang-sorang la. Kalau ada teman baru berani nak menjawab.
    Lawak betul gambar yang bawah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke.. hehe.. ina memang tak berani.. penakut sikit.. dah lah budak2 kat sekolah ina tu seram2.. hehe

      Delete
  15. Akak tak pernah kena ngorat. Hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tinggal luar negara.. ada mat salleh je kan :P

      Delete
  16. Assalammualaikum. No 2. Kdg2 trus block klau gatai sngt. Jgn bgi muka. haha .
    *grang pulok* Tpi seriously, entri ni mmng lwak. Dlm mlwak ada pngajaran. Pngajarannya ..
    kta dpt thu mka sbenar bunga cinta lestari. HAHA. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. hahaha ina pun macam tu. lagi2 kalau tak de mood kan.. haha bukan garang, tapi jaga harga diri kan.. hehe.. kahkahkah , nama sedap sangat tu yg bubuh je

      Delete
  17. dulu takde perasaan but still reply. sekarang bila dah besar malu bak ang nak chat ngan laki yg tak kenal tah tetiba datang mengorat ni. takut je zina hati ke pe kalau lama2 kenal kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe lah ina pun sama. time dulu akai cetek sikit kan. hahaha ina rasa bersalah plak kalau chat dgn stranger. yupp betul sangat.. nauzubillahhiminzalik.. jauh2 kan lah,..

      Delete
  18. Ramai je perempuan yg aku kenal kata seronok bila kena ngorat...
    Masa kena ngorat tu kekonon tarik muka muncung laa, tak layan laa, tak suka laa, tapi bila dah jauh, dah sampai rumah, tersengih2 suka sbb kena ngorat...hehehe

    Tapi tak smua kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha I admit that I am one of them hehe :p Hahaha betul sangat!!! Normal lah tu.. Time kene ngorat kemain jual mahal, tapi lepas tuu haihhh kemain bangga tak terkata :p Haah.. sesetengah orang je macam tu..

      Delete
  19. why u so funny hahahhahahah TT_TT

    u made my day!
    thank u omey :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha im not actually. i just pick some random situation and put it in my entry ^^
      yeayy im so glad to hear it ;)

      Delete
  20. no 1 memang menyampah jugak . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha typical perempuan ^^ kengkadang ina pun buat :p

      Delete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)