Monday, 8 December 2014

Pernah tak korang....

Hai assalamualaikum,

Hari ni, ina nak tanya something. Benda yang selalu jadi kat Ina. Korang pernah tak ada pengalaman bila........

1) Lupa nak ambil apa






Pelupa betul macam orang tua. Kesian -..-

2) Masa kecil pernah tertanya-tanya tak kenapa awan ikut kita?


Kalau ada, kita geng!! Sampai sekarang tak tahu kenapa awan tu macam ikut je mana kita pergi

Pernah tak benda atas ni terjadi dekat korang?

p/s : Maaf sebab lukisan HD sangat. Dulu PSV memang selalu dapat D :P -sampai sekarang dapat D jugak

65 comments:

  1. Assalammualaikum. Biasalh mnusia kn.
    Mk sya crite, time kcik klau sye nk ckp apa2 pstu ada org lain mnyampuk. msti sye mrah.
    sbb? lpas diaorang ckp, sye dh lupa blik apa yg nk dicakap.
    pstu confirm sye mrah, "haaa..apa tdi.. tngok dh lupa !!" pstu mnngis.
    Bla ingt blik, lwak jga. prngai tu still ada smpai skrg tpi tkdelh mnngis. haha.

    yg awan tu pun sma :3

    p/s : okey apa lukisan tu. nmpklh real skit situasi sbenar. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. haah..
      hahaha kalau ina pun ina marah.. ye lah, tengah best2 cerita then, dia tak tahu pape terus menyampuk.. haih sabar je lah kan.. haha exactly, sama macam ina ^^ tapi ina tak de lah sampai menangis hehe :p haah.. haha thank you even ina tahu kelakor xD memang tak pandai lukis :pp

      Delete
  2. yeay! pernah! samapai sekarang kot..hahahah

    ReplyDelete
  3. ina lukis sendiri?
    ekeke.
    pernah!!!
    tp yg awan tu je qila tak pernah pulak terlintas di hati ini hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah :p jangan lah gelak kan :p malu lah iteww. inaa pun sama :))

      Delete
  4. selalu jugak macam tengok awan ikut kita. hahaha. tapi BV suka tengok bulan, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup yup. pelik kan kenapa ye agaknya? ina pun sama ^^

      Delete
  5. Seriously sama sangat. Kadang-kadang Iman dah ingat nak ambil barang apa. Tapi bila masuk lupa balik. Hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol memang betul! tah apa lah kita ingatkan ye agaknya :p pelupa je selalu

      Delete
  6. sampai sekrg pon memg pelupa.. nyanyuk sangat.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha haah.. even umur still muda lagi kan ;P

      Delete
  7. hahahha. pernah sangat. bebudak kan masa tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan kan.. ina pun selalu jugak ^^

      Delete
  8. haha sama jugak mcam bulan or matahari

    ReplyDelete
  9. hehe,memang pernah pun...
    btw,comel lah akak lukis tu,boleh gerak2 ;DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan akak pun sama ^^
      haha jangan lah perli :p akak memang tak pandai lukis hehe

      Delete
  10. hahaha samalah. ada je benda yang di-ter-lupakan aih.
    pasal awan, pun sama je xD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan kan.. gedik betul nak terlupa plak.. ye ke? Hehe 😊

      Delete
  11. Asalam terima kasih sudi follow blog Etuza ya dek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam sama2.. terima kasih follow sini jgk ye 😃

      Delete
  12. ok yang no 1 tu mmg sama XD asik lah lupe nak amik barang ape..pfftt,,, agaknye kite mmg dah tua sangat ni,,lol xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ingat kan kita sorang je pelupa.. rupanya ija kita yg lawa ni pun sama hahah

      Delete
  13. biasala kan kalau lupa ;p

    wah pandai melukis guna mouse nampak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. dah jadi typical lah jugak.. no kak.. I'm not.. tak lawa pun hohoh

      Delete
  14. selaluuuu! hahaha... bab bulan & awan pun satu hal, sehingga sekarang masih ada dalam kepala otak... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ina pun samaaaa!!! Skrg kalau nak tanya, macam segan plak sbb dah besar panjang kan..

      Delete
  15. haha . lukisan hd tu lawa la :D huuu , selalu terjadi yang first tu-.- menyesal tak kesudah . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha jangan lah macam ni.. macam perli je.. haah.. lepastu bila dh duduk, teringat, alahai punya lah bengang

      Delete
  16. Hahaha...Nunu pun selalu lupa lol.Situasi yang first tu la yang selalu Nunu alami.Agak-agak perkara ni normal ke tak ea?Huhu...takut je...pasal awan tu Nunu rasa sebab bumi kita selalu berputar mengelilingi matahari jadi kedudukan awan pun tak tetap lah lol...hihihi...agaknya lhaaa...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sama lah dengan ina.. jangan risau..bukan awak sorang je alami bnda tu k ;) normal jadi kat semua orang.. haha jangan lah sampai takut :p yeayyy finally ive got the answer!! hm ina pun tak tahu.. harap2 betul lah kan hehe ^^

      Delete
  17. selalu jadi yg 1st tuu..tp dah tahu dah camna nak atasi. selalu prepare barang yg kita nk bawa tu shri sebelum. cth esok nk ke bandar, prepare la brg2 yg nk bawa tu, masuk terus lam beg. haa, esk tggl pakai lawo2 n terus pakai beg. *agak skema kan, sbb cp mmg xkluar umah klu xbt preparation mcm tu..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah dengan ina.. oh maksudnya prepare awal2 lah kan.. hahaa okay jugak tu. boleh nanti ina try.. nice sharing :)

      Delete
  18. Akak tak pernah tertanya-tanya pasal awan tapi selalu tertanya-tanya pasal bulan dengan matahari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ina pulak terbalik.. ina selalu tanya pasal awan. sb awan mcm brgerak..

      Delete
  19. ya Allah yg gambar 1st tu tiap2 hari selalu buat! asyik lupaaa je >< kadang2 baru letak barang tu kt atas meja then berapa saat lpstu lupa kt mana kite letak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan kan ina pun sama tau .. haih.. yup memang betul tu.. dah jadi macam kebiasaan dah ..

      Delete
  20. yang lupa nak amek apa tu memang selalu buat. selaluuuuu sangat. hahaha. lagi teruk bila tak jumpa barang tu, marah-marah. pastu nanti teringat benda tu tertinggal kat memana. hahaha

    ReplyDelete
  21. haah memang pun hahaha kelakar gila.. lagi lah sakit hati kalau macam tu.. sabar je lah kan.. hehe ^^

    ReplyDelete
  22. yang pertama tu selalu sangat sampai la sekarang ,, lagi lagi time nak search something kat internet, tetiba boleh lupa,, jenuh nak ingat balik ,, T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul gila weh xD selalu jadi kat akuu :P

      Delete
  23. no 1 tu memang dah biasa , hahaa . last2 tengah pegang kot , xpon dalam poket . puas cari -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama lah dgn walid ina.. sebijik.. pastu marah2 orang.. sabar je -..-

      Delete
  24. selalu terjadi ina yg pertama tu..
    boleh jadi gla bila nak ingtkan balik apa yg kita terlupa..hahaha
    btw,kita tak pernah terfikir yg kedua.. selalu tengok ja awan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ina pun sama .. hahaha betul tu kak.. oh ye ke.. ala.. tak sama lah dengan ina..

      Delete
  25. haha. akak selalu yg 1st tu. sabar je lah bila kena naik atas nak amek barang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak... lagi2 kalau kita ni pulak jenis pemalas kan.. lagi lah

      Delete
  26. pernah je ina. memula cheyy kononnye nak g amek ____ lah jap. pastu bila dah bgn tu pappppp terus lupa ape bnda la nk amek td hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama lah dengan ina jugak :ppp :D

      Delete
  27. yg psl awan ikot kite tu pon pnh gak dedulu masa kecik rasa ehh awan ni die ikot kite laaaa! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. ina pun sama time kecik dulu, macam tu

      Delete
  28. Bab terlupa tu sampai sekarang.
    Sekarang ni anak plak yang selalu bertanya tentang awan, jenuh nak menjawab. Bukan setakat awan...matahari dan bulan kenapa asyik ikut dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah dengan ina.. hahaha ini kelakar xD dah agak dahh.. ummi pun penat jugak melayan ina.. biasalah kan.. budak kecik.. dia curious nak tahu tntg surrounding dia.. baru nak kenal dunia..

      Delete
  29. Hahaha memang pernah! Yang no 1 tu selalu! Masa kecik akak ingat kalau naik kapal terbang, kita bukak tingkap dapat rasa awan.... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe huyooooo ina pulak tak pernah naik kapal terbang.. bestnya dapat rasa awan ^^

      Delete
  30. Hehe. Masa kat kolej haritu, pensyarah selalu kata "sebab awan sayangkan awak" . Sampai ke detik ni takleh terima jawapan mengarut itu. Hee

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)