Thursday, 19 November 2015

Tutorial Check Orang Yang Kerap ke Facebook Kita

Hai assalamualaikum,

Lama gila Ina tak update tutorial. But, hari ni Ina tertarik untuk kasi Tutorial Check Orang Yang Kerap Ke Facebook kita.

Firstly, syarat wajib untuk tutorial ni, anda mestilah pengguna Chrome.

So, lets start!

1. Klik sini 

2. Tekan Added To Chrome



3. Download extension

4. Log in Facebook 

5. Tadaaaaa facebook korang dah lawa!


6. Klik Profile Visitors


7. Yes! Check siapa yang selalu stalk korang pulak :p


A big thanks to Kak Anamizu sebab Ina baca tutorial ni kat blog Kak Ana. Rasa excited gila then terus nak share kat korang. Thank you Kak Ana! ♥ 

So, korang good luck!

Bye, assalamualaikum. 

27 comments:

  1. oh facebook mmg dah tuka rupa camtu eh? akak punya tak upgrade barangkali hihuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup but kena download extension dulu :)

      Delete
  2. tq 4 info. selama ni xtau sapa yg slalu stalk kite

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hm maybe kak yanie disable kot :( or tak download extension

      Delete
  4. Rasa macam scary pula kalau tahu ada orang selalu datang profile Facebook kita. Kadang-kadang kalau tak tahu lagi bagus. Ignorance is a bliss. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup tp sometimes ina rasa curios gila xD yeah betul tu

      Delete
  5. BV pun ada baca kat blog anamizu. hehhee
    terus try la :3

    ReplyDelete
  6. kantoi jeng jeng jeng tapi sekarang tak ramai pakai fb

    ReplyDelete
  7. nnt dia jd permanent ker cm tu., klu nk cm asal smula cmner., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de lah.. kalau nak yg mcm biasa balik, blh tgk kat atas sekali bahagian kiri, and tekan bnda tu

      Delete
  8. Assalamualaikum Sabrina SA,

    At first terkejut sis, ada juga cara trace org kerap tengok FB kita?
    Abislah stalker di luar sana.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..
      hahahha tu lah. best sebenarnya benda ni :P

      Delete
  9. wahh boleh tengok ke. aish takat kak moi ni sapela nak stalk kan emm emm

    ReplyDelete
  10. thanks ina :) dh buat tutorial nie n mmg menjadi hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome :)) heheh im glad to hear it

      Delete
  11. laa yaka.. kantoilah gini.. hahahhaha

    ReplyDelete
  12. hehe dah tahu dah sape yg selalu visit profile fb kita kan ina kan?
    pastu kang scary ade. curious pon hade. pastu kang entah mcm2 lak ade hehe

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum.
    facebook kita dah tukar imej.
    thanks!

    :)

    btw, good luck spm tahun depan. kita sama umur kot. :D

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)