Monday, 21 December 2015

10 Questions From Twin : Kak Sabrina


 Hai assalamualaikum,

Today I was tagged by Kak Sab to answer all these questions ;
1) Kenalkan diri awak kepada dunia (Buat ayat meletup bombastik) 
Hye world! I am Ina! Umur Ina enam belas tahun. Dilahirkan dengan penuh rasa bangga pada 20 Feb 1999 pada waktu dhuha (orang kata rezeki) di Hospital Besar Tengku Ampuan Rahimah. Menetap di Telok Panglima Garang, Selangor. Masih bersekolah. Suka makan tapi benci gila dengan kek.

(sorry x bombastik langsung)
2) Perkara pertama yang terlintas masa first time datang blog Sab. 
To be honest, first time jejak blog kak Sab, buat Ina rasa pelik sebenarnya. Ye lah, bila ada orang yang sama nama dengan kita haha! Btw kak Sab ni, friendly jugak rupanya hehehe ;)) 
3) Perkara yang awak takutkan hal itu terjadi dalam hidup awak. 
Banyak sangat. Antaranya, losing my parents, siblings, family. Fear of trusting people
4) Pernah rasa jealous dengan kehidupan orang lain? Jika ya, kenapa 
Hahhaaha honestly, pernah. Sebab dia lawa. Pastu relaks jap. Manusia mana ada yang perfect kan. Dia still tak de apa yang Ina ada ;)

Ina wangi, dia busuk
5) Pernah meminati seseorang dalam diam? Kenapa minat dia eh? 
Hhahahaha kenapa semua soalan membunuh T-T Of course lah pernah. Setahun kot Ina suka dia. Time tu Ina form 1. To be honest, dia cinta pandang pertama hahah. Ina minat dia sebab dia friendly, menarik & tinggi (but tinggi is just a minor thing) 
6) Diberi pilihan masak atau makan luar, mana awak pilih? Kenapa? 
Makan luar. Sebab Ina tak berapa pandai masak :p

Tengah belajar lah ni -_-
7) Perkara yang paling awak trauma kan until now and why? 
Ina pernah accident time form 1. Kena langgar motor. I mean motor tu langgar kereta yang Ina naik, then dia langgar betul-betul dekat seat yang Ina duduk.  Tak leh tidurr time tu
8) Macam mana awak boleh terjebak dalam dunia blogging ni? 
Of course, friends' influences 
9) Awak bangga dilahirkan sebagai diri awak sekarang? Alasan. 
Hahhaaha alhamdulillah, Ina bangga sebab dilahirkan sebagai Ina
10) Pernah menginginkan something tapi sampai sekarang tak dapat.
Yup. Ina nak phone baru T-T

Yeay, alhamdulillah! Finally I'm done :) Thank you Kak Sab for tagging me. I really appreciate that :)) 

Bye, assalamualaikum

19 comments:

  1. Apabila sabrina bertanya soalan kepada sabrina. Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahah :p ok komen ni kelakar xD

      Delete
  2. In sha Allah moga rezeki dapat handphone baru ye...

    ReplyDelete
  3. "ina wangi, dia busuk" hahahaha apeni inaaa xD

    ReplyDelete
  4. huhu...sape lah masa form 1 tu ek?(saje bertanya, jgn marah ye)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kau classmate dengan aku pun tak tahu ke man -_-

      Delete
  5. harlu cutie pie?!?!?!?! <3
    heheh sorry for ur accident in the past?? :(
    how u overcame that thing... i cnt even imagine.

    btw qila pun wangi ok!?!!?!?! hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yepp. thank u for your concern kak qila :*
      yeah it is hard & takes time. but im okay then :)

      hahahahahha noooo im the wangiestt ;)

      Delete
  6. nah phone...heheheh acah2 je...
    saya pun dah lama xtukar phone...nak jugak phone baru...T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha amboii kemain kak sofie. bagi kita harapan palsu ;'(
      yuppp. ina doakan kak sofie dimurahkan rezeki & dpt beli phone baru jgk ok!!

      Delete
  7. Thank you sayang sebab sudi jawab soalan2 akak2. Untung ada famous blogger macam awak sudi nak jawab soalan2 famous baru macam akak ni. Oh btw akak dekat Kanchong sekarang. Hehe. Dah dekat tu. ^_^ Done BW here

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha haih kak sab ni!! kita kan twin!!! dont mind lah kak sab :)) aip aip tak femes langsung :p thank u sudi bw blog ina ;))

      Delete
  8. Akak pun selalu rasa pelik kalau masuk blog orang yang sama nama ni.

    ReplyDelete
  9. singgah stalk sini sambil picit iklan nuffnang dalam blog ni..^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)