Friday, 11 December 2015

Sorry, Aku 'TER'Friend Zone Kau

Macam tajuk novel, kau!


Hai assalamualaikum,

friend zonenoun
informal
 a situation in which a friendship exists between two people, one of whom has an unreciprocated romantic or sexual interest in the other.
"I always wind up in the friend zone, watching them pursue other guys"

Pernah tak korang terfriend zone teruk someone even dia tak pernah buat salah apa dekat korang?

Sejak kebelakangan ni, Ina ada rapat dengan seseorang nama dia, Ali. Sebenarnya, Ina dah kenal dia sejak daripada last year, tapi tahun ni baru kitorang rapat. Honestly, Ina rasa selesa dengan dia, dan Ina consider dia sebagai bestie Ina.

Kenapa Ina consider dia sebagai bestie?

Honestly, Ina bukanlah gadis melayu terakhir yang lemah lembut perwatakannya. Malah, gelak pun masih tak ingat dunia. Apa yang Ina suka gila tentang Ali, Ali ni lembut orangnya (SERIOUSLY, NOT GAY!) Kira macam Ina boleh lambung dia macam angin, dia follow je. Tu yang Ina rasa kitorang ni sehati sejiwa dilahirkan untuk jadi bestie forever.

Dia tak de kurangnya, dia hensem (hahahhaha ni akak Ina kata), baik gila, lembut, caring, tinggi.

Disebabkan dia caring, hari-hari Ina dapat text good morning. Macam pakwe makwe kau!

this happens every morning, and also every night.
3 hours later tu sebab bangun lambat :p 

Mula-mula Ina rasa okay. Tapi lama-lama benda tu jadi macam terpaksa. Ina tak nak Ina rasa terpaksa sebab layan someone. Kesian Ina, kesian lagi dia. Macam kasi harapan palsu. 

Sampai satu masa, Ina sampai fikir kenapa Ina tak boleh terima dia?
Apa salah dia?
Dia tak pernah buat salah apa!
Tapi kenapa?

So, Ina decide untuk cakap;

" Weh, sorry lah. Aku dah tak boleh go on dengan semua ni. Sorry" - lebih kurang

Seriously, Ina tak nak tapi Ina terpaksa. 

Sorry Ali.

24 comments:

  1. ouch! tetiba terasa ada sembilu lalu kat hati ni...

    ReplyDelete
  2. harapnya tak jadi awkward friendship ina dengan ali tu . hahaha.

    ReplyDelete
  3. babe, Ina.I think I kinda know who that is and if I guess it right, well u could say that I experiences the same thing with the same person and that's why i can't except him untill now :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah thank you ija. i know you can feel me. hm he is not the boy that you think.. you do not know him

      Delete
  4. Ali tu pernah confess dekat Ina ke yang dia suka Ina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope but i just feel not comfortable

      Delete
  5. don't worry ina... semua tu sekejap je heart broken. Heart broken mengajar seseorang untuk menjadi matang menjaga hati heheheheh

    ReplyDelete
  6. wow...aq rasa sedih ada terkejut pun ada :(

    ReplyDelete
  7. pernah. kadang-kadang sikap depa ni melampau sangat mengalahkan pasangan kekasih pula. rasa nak lempang laju-laju.

    ReplyDelete
  8. ehehehe.. ter-friendzone kan orang tu dah biasaa.. kadang-kadang niat kita kawan jaa. tapi orang pikir lebih :D

    better ina slowtalk dengan dia.. bagitau dia betul-betul yang Ina cuma mau kawan dengan dia supaya dia tak salah faham.. at least, taklah awkward nanti.. dan Ina pun tak hilang bestie ina :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i will, thank you for your advice :)

      Delete
  9. Ali ada perasaan kat Ina kot agaknye. tu psl dia berusaha wish gitu setiap hari hehe

    ReplyDelete
  10. awwww poor poor ali!
    hahahaha poor poor ina sbb i know how u feels omg!
    sumpah aaa cmane nk ckp dkt someone tu BOLEH TAK KAU STOP WHASAP AKU EEEE ANNOYING

    hahahaahaahah tapi dia baik tapi tapi ugh so many tapis haih.
    Tapi kan ina, dia sgt cute? hahahaha sumpah mcm pakwe makwe. hiks.

    it's okay to friend zone ppl. some ppl deserve it. eh. hahahaha.
    qila pun pnh kena friendzone dgn crush but im okay with it T_T hahaahhaahhha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm yeah but i cant lie to myself
      you know, kan.. it turns me to be like a prisoner
      hahahha he is cute, but he will be always and forever my bestie

      hahahha kak qila..
      dont be sad kak qila
      dia rugi bcs he let you go
      you are cute ok! :*

      Delete
  11. Kesian pulak kat ali tu. Tapi yela sometimes kita rasa rimas jugak asyik melayan orang. I feel u, sabrina.

    ReplyDelete
  12. rasa kesian sikit kat ali tu, haha.
    so ina tak kawan dgn dia dah ke sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kak mazni ni :p
      kawan lagi :)

      Delete
  13. bagus lah ina cuba terus terang :D

    ReplyDelete
  14. Kes rimas lah nie..asyik kena ganggu..hahaha..
    Cik akak pun ada perasan macam tu...
    Kawan memang lah kawan..kalau asyik 24 jam nak berkepit mahu cik akak tak naik seram..haha

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)