Monday, 7 December 2015

Tagging Questions - Dicucuk Mawar Berduri

Hai assalamualaikum, 

Apahal title entry pelik sangat pun Ina tak tahu. Hahahaha. Btw thank you very much for tagging me T-T Honestly, I have been waiting for anyone yang sudi tag Ina. Thank you Piqa
  • Suka tengok korea tak?? Kalau suka , suka tengok cite apa?? Kalau tak suka tengok cite apa... Citerlah sikit nak tau jugak.
Well, of course, running man! <3 Ina suka gila tengok movie. Titanic, Trapped, Escape Plan, Collateral Damage, Endless Love, Love, Rosie.. , The Hunger Games, Rivers 9, Taken, Mission Impossible and sampai tak terkira. 
  • Moment paling sedih dalam hidup anda??
Kehilangan orang yang sangat Ina sayang, arwah atuk Ina, time Ina darjah 4, bulan April, i guess first april. 
  • Cita-cita nak jadi apa? Citerlah sikit.. Andai takdir tak de rezeki pula macam mana...
Insyaallah doktor. But, Allah is the best planner right? So, Ina pilih accountant sebagai alternatif
  • Sape bestfriend anda? Describe perwatakan dia in one word.
WOW. Ina ada ramai bestfriend. But, let me choose the special one. Siti Nurliza bt Omar. High self-confidence , sorry for 2 words because I have to
  • Andai dia jauh dari sisi anda ( bestfriend anda ) apa anda akan buat, lupakan dia??
HAHAHHAHAHAHA she is form 5 and i know she's gonna leave me soon. Ina akan doakan yang terbaik untuk dia supaya dia dapat boyfriend hensem, & marry him, jadi lawyer yang berjaya, dapat anak kembar perempuan yg cute
  • Buat personaliti based on nama bestfriend anda.
S - singa yang garang
I - Itik busuk ( geng kitorang nama Itik ) 
T- Teruk dalam math (hahah sorry) 
I - ilmu penuh di dada (kahkah i have no idea!)
  • Tinggal kat mana? Citer sikit apa yang menarik kat area rumah anda.
Desa Impian. Rumah Ina ada cendawan besar 3 kali lagi tinggi daripada Ina (my height; 165cm ). Rumah Ina dikelilingi dengan 5 kolam ikan. 
  • Suka main apa? Citerlah...
Main kacau orang. Kalau sehari tak kacau, hari Ina rasa kekosongan. 
  • Describe diri anda in one word.
Weird is the best word. 
  • Citer sikit kisah novel yang paling anda suka? 
Ina jarang gila baca novel. So, Ina rasa Andai Itu Takdirnya, yang Ina baca time darjah 6 dulu. Feeling dan Ina mendalami watak heroin tu dengan gigih. Dalam sedar tak sedar, Ina menitiskan air mata 

Thanks again piqa for tagging me. I appreciate it <3 Salam perkenalan ;) 

Bye, assalamualaikum . 

2 comments:

  1. pergh...ina baca andai itu takdirnya...
    saya pun termenangis time baca...pandai betul penulis dia mainkan emosi pembaca...
    ^_^

    p/s: 165 cm tinggi? kalah2...tenggelamlah saya kalau diri sebelah ina..

    ReplyDelete
  2. Thanks sebab sudi menjawab persoalan yang piqa bagi.. :))

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)