Friday, 25 December 2015

Typical Instagram Users #2

Hai assalamualaikum,

Harini saje nak relaks tak nak buat entry pecah kepala. So, Ina decide untuk buat entry mengenai Typical Instagram Users Part 2. Dah baca part 1 punya? Jom klik sini.

Memandangkan zaman sekarang ni, Instagram merupakan satu laman sosial yang wajib kena ada ataupun pelik kalau orang tak de (haaa Ina dah pening) especially, remaja zaman sekarang ni, so apa yang typical sangat dengan Instagram User ni sampai Ina boleh senaraikan and siap buat part 2? Dah macam movie dah.

1) The poet

Kalau siapa budak sastera pastu tak tahu macam mana nak cari ilham, haaa boleh klik-klik sini.

Gila kau
 Kau memang gila. 
Sajak macam ni pun boleh dapat 2 juta suka?!
Apa mereka buta?!

Maaf sebab buat sajak yang paling geli korang pernah baca


2) Promoter berjaya

Benda ni dah tak asing dah dengan pengguna Instagram. Contoh kau upload gambar paling cun gila sampai boleh melelh air liur orang tengok, tetiba ada orang jual pil pelangsing dan kau automatik akan rasa "gemuk sangatkah aku?"



3) Bloginsta / Insta Journal

Ina syak bloginsta ni dulu cita-cita dia nak jadi blogger tapi tak de sape layan, pastu dia rasa dia lagi hot kat instagram, tu yang muntahkan semua benda kat Instagram.

Ina mengaku Ina pun kadang-kadang tulis caption panjang-panjang, tapi dah sampai cite mandi tak mandi ni.
Nasib baik Ina baik tak letak komen gitu

Konon nak buat entry tak pecah kepala, tapi buat satu gambar pun satu jam. Haih, dah pecah kepala dah ni. 

So, korang pernah buat or jumpa Instagram User macam ni?

Bye, assalamualaikum

58 comments:

  1. hahahha.... 2 juta tu....
    nasib la akak xde insta...
    agaknya memang trending kot... yang merapu tu la ramai yang oraang suka...
    cuba post berkaitan dgn agama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha 2 juta tu saje je propa :p
      heheh bagus lah kak tak de insta..
      betul tu..

      Delete
  2. yang no 2 tuh. selalu sgt kena hehe

    ReplyDelete
  3. puitis betul ropeah cute tu kekeke.
    instagram user camni berlambak lambak T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha yup memang ramai sangat macam tu T--T

      Delete
  4. Nasibaik la i tak follow ropeah_cute tu . haha . lagi satu trend orang tangkap gambar epal pastu buat caption puisi romantis bagai . alahai takdapa terima otak aku nak relate caption dengan gambarnya . huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahah baik search & jangan follow dia!! dia gilaaaa!ahahahha ada jugak orang macam tu kan

      Delete
  5. Memang bermacam2 la kerenah orang dalam alam maya ni. Saya tak pernah buat pun.. Nak buat apanya, memang tak ada instagram.. Kehkeh.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha bagus2. lgi okay sebenarnya tak de instagram ni

      Delete
  6. I made two accounts. One is personal and one is for the poetry thingy. hahaha I'm 'the poet'. XD

    ReplyDelete
  7. ada lagi satu yang jenis promote ig orang hmm..buat macam dekat wechat pulak terus i unfollow sebab semak hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha yup sometimes ina pun nampak jugak orang cenggitu. haih

      Delete
  8. haha kalau belek2 instagram artis pun berlambak comment pasal pil penggemuk pengurus peninggi LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kalau ig artis lagi lah banyak gila

      Delete
  9. berlambak serious jenis jenis ni dalam insta.. rasa better buat journal kat buku.. lagi oldskol.. bila dah lama, boleh belek sambil baca senyum sensorang haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yup. tapi maybe dia rasa malas sebab kene tulis bagai kan.. hahahha yup! ina pun selalu buat macam tu :p

      Delete
  10. Hahhaha.. seriously teringinnnnnnn sangat nak komen "kesah pulak aku" tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha sabo sabo, kecik hati dia nanti

      Delete
  11. promoter berjaya tu paling tkleh blah. selalu nmpk kat komen instafamous. huhu xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha haah kak mazni, kadang2 ina pun kene walaupun x femes langsung -_-

      Delete
  12. semua pernah ahahahaahha
    yg cerita berjuta perkataan last sekali pun annoying gak senanya i mean bcs they would think that ig's a new blogspot i guess. but hm faizdickie je kut caption panjang mana pun tetap best ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha yup tapi ina jarang lah jumpa spesies2 macam tu. yeah. yup faizdickie is the best forever ever & ever! ♥

      Delete
  13. No 3 salu buat. Kahkahkah. Bajet cam org ade bcw je. Hha XD

    ReplyDelete
  14. YAng promote tu tak boleh tahan...kekadang sampai buat gelak oo diorang punya IG handle...kelakar...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha yup ramai kot yang bahan diyorang :p

      Delete
  15. tak sangka yg no. 3 tu ada juga kat Insta haha. memang jarang follow Insta femes ni, tau pun dari kawan aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahah trust me, memang ada.. ina pernah nampak

      Delete
  16. tak perasan pulak, jarang2 buka juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh kalau selalu bukak, mesti jumpa :D

      Delete
  17. akak instagram ni..takat tengok instashop je...huu tak berapa aktif

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ye ke.. kalau selalu belek2, stalk2 msti ada jumpa :)

      Delete
  18. sis annoyed kalau org buat onlineshop kat insta tp private rasa nak hempok je

    ReplyDelete
  19. Yang nom dua tuh biasa dia pegi kat IG yg femes2 jer. Haha :P

    ReplyDelete
  20. rajin lah ina edit gambar tu hahaha geli hati kita baca xD tapi ada betulnya semua benda tu

    ReplyDelete
  21. Hahhaha kak Nad takde langsung ekekeke. Hi Sab! :*

    ReplyDelete
  22. hahhhaa.. memamngg selaluu lah nampak !
    hai , ain datang singgah sini :)

    ReplyDelete
  23. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  24. hhaahah yg caption panjang tu dia pening sbenarnya nak buat caption ape, tp bila da start menaip terus jadi panjang lebar kot hahaha

    ReplyDelete
  25. haha., cmtu plak.,
    aku xder instagram., so kurang la satu jln dosa aku.,
    huhu

    ReplyDelete
  26. yg poet tu ok lagi. boleh gak 'pinjam' je ayat2 power dorang tu hahaha

    ReplyDelete
  27. rajin ina buat gif pic. berejam jugak ambik masa kan nk siap satu hehehe mmg pecah kepala gak arrr kan ina kan hehe

    ReplyDelete
  28. Halu haluuuuu mana entry baruuu? Ekeke.

    ReplyDelete
  29. hahaha mengarut is everywheree XD sebab tu saya delete semua post saya dalam instagram hohoho

    ReplyDelete
  30. I can be 'The Poet' sometimes especially bila nak acah-acah #deep kennn... Hahaha! ;D

    ReplyDelete
  31. aku xder instagram., plik kah aku., huhu

    ReplyDelete
  32. hai saya datang melawat + follow sini.

    jemput unruk follow blog saya juga :)

    http://fatihah-fadzil.blogspot.my/

    terima kasih.

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)