Thursday, 23 October 2014

Si pengotor

Hai assalamualaikum,

Ina mengaku ina bukan lah pembersih sangat tp at least ina tahu lah jugak macam mana nak bezakan yg kotor, mana yg bersih.

Benda ni terjadi masa ina stay dekat sekolah sampai petang.

Ina masuk toilet sekolah, then tengok ada benda yg kurang menyenangkan dalam tandas. Seriously kembang gila tekak Ina time tu.

Kalau hajat nya yg kecil, Ina tak kesah. Kalau yg besar macam mana pulak? Ina hanya mampu geleng kepala sambil menahan bau je dalam tandas tu.

Rasa kecewa Ina dengan bau tandas tu bercampur baur.

Ina kecewa sebab kenapa pengguna tandas sebelum Ina ni takde rasa tanggungjawab sangat. Jangan lah jadi selfish sangat. I mean, bukan awak sorang je yg guna tandas tu. Semua guna. Apa salahnya awak bagi keselesaan dekat pengguna lepas awak. Mudah je kan.

Nak kata tali flush tu tercabut ke apa, tak de pun. Sihat walafiat je. Yang malas sangat nak tarik tu kenapa. Haisy tak faham betul.

Percayalah, dengan satu tarikan, awak boleh bagi kesenangan dan keselesaan kepada pengguna lepas awak. Dengar macam kelakar, tp percayalah. Kalau orang yg dah kena, dia tahu lah.

Bye, assalamualaikum.