Friday, 13 May 2016

Best Student Award 2015


Priceless
-I come here for a second because of this momentous event in my life story-

Woahhhh hye assalamualaikum everyone! 

2 minggu sebelum hari kecemerlangan ada sorang cikgu jumpa and mintak ina punya senarai pencapaian kokurikulum dan akademik. Tu benda biasa. Tapi, apa yang luar biasa, bila cikgu tiba-tiba mintak biodata Ina. I was like? Oh my god, kenapa, apa, dan bagaimana. *padahal dalam hati berbunga-bunga*

Masatu Ina dah dapat instinct mungkin aku kot jadi tokoh akademik/tokoh kokurikulum? Mungkin. Tapi benda tu Ina tak riuh satu kampung lah, sebab benda macam ni kan sulit. Haa nanti ada pulak yg cakap, sabrina tak layak lah, pebende lah. Haa nak je aku tampo orang mcm ni. Dia pike dia layak (tetibe emo ni kenapa hahahha)

Seminggu lepas tu, Ina dapat surat jemputan untuk Hari Kecemerlangan Pelajar untuk terima Tokoh Pelajar 2015. Ina macam @#$%^&* sebab benda ni Ina tak expect langsung akan jadi.

Ina aktif koko sebab untuk enjoy and suka2 je. Tapi, masatu, sukanya terover gila sampai 3 bulan tak masuk kelas beb, dengan bangganya. Ni -> KamBek. Saat tu lah, Ina tahu, orang akan expect Ina untuk jadi budak terbodoh dalam kelas hahahha sebab tak cukup belajo. Tapi, Ina admit, Ina struggle (lah jugak) masa end year test sampai gastrik kot sebab stress, padahal lupa makan je.

Tapi, apa-apa pun alhamdulillah for everything. Ina gila rasa nak ucap terima kasih dekat cikgu yang pilih Ina jadi tokoh pelajar sebab sejujurnya Ina dengan cikgu tu tak rapat langsung, cuma Ina pernah lah bekerjasama dengan cikgu time join pertandingan. Tapi, siapa sangka, cikgu tu lah yang pilih Ina :') 

9th May, 2016

Just knew that ive to give a speech, sketch it in less than 5 mins :'( 



KRS SMKTPG ♥ 


with Tokoh mithali + math & add mt best subject student

baru-baru ni cikgu ada mintak Ina untuk kasi 'hasil karya' <- nama tak boleh blah) untuk cikgu masukkan kat dalam buku majalah sekolah. Tu pun kalau TERPILIH. Ni konon nak promote lah kononnya. Mana tahu ada yang nak beli ke majalah smktpg.

Ni dah dapat feeling kene reject ni, sebab panjang beno takut tak de orang nak baca.

Next week exam. Killer week. Tapi tak sedar diri lagi. 
Tolong doakan kejayaan Ina :)) 
Okay, bye assalamualaikum.

THANK YOU Alhamdulillah, thank you to everyone,
Pihak sekolah, cikgu-cikgu yang pernah ajar Ina,
Cikgu Norliah,cikgu Azai, teacher Norimah, cikgu Halini,
 cikgu Rita, cikgu Rosmawati, cikgu Izyan, cikgu Arifah, ustazah Aini,
my love, walid, ummi, myrock danish, cameliot, wan,
and kawan-kawan. Thank you ♥ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...