Wednesday, 17 December 2014

Soalan Makcik Pakcik Lepas Aku Dapat Result

Hai assalamualaikum,

Seperti yang korang semua tahu, (kalau tak tahu, meh sini, Ina bagi tahu) 22/12 nanti, iaitu lebih kurang 3 hari daripada sekarang, pelajar tingkatan 3 akan dapat keputusan pt3. Yihhhaa!!! Okay. Berita buruknya, Ina salah seorang daripada mereka.

So, hari ni, tak nak lah cerita berdebaq jantung tu macam mana, jantung nak tercabut ke, menggigil ke. Benda tu memang typical kan kalau nak ambil result. Sekarang, benda yang Ina nak cerita, benda typical jugak. Cuma lain sikit. Soalan Pakcik Makcik Lepas Ina Dapat Result.

Berdasarkan pengalaman UPSR, soalan femes fofular dan cipumas lepas dapat result;

1) Dapat berapa A ?

* baru je jejak kaki masuk ke rumah lepas balik sekolah ambil result *
* Teng tereng tet -bunyi phone *
Makcik : Ha, Kiah. Anak kau dapat berapa A? 
Kiah : Anak aku dapat __ je. 
Makcik: Oh okay lah tu. Anak aku pulak dapat straight A. Hm suruh lah anak kau study hard sikit baru boleh jadi macam anak aku. Bijak lagi sana. 
Kiah : -Tettt-
Makcik: Hello, kiah. Hello?? 

Padan muka makcik ni. 

Bukan setakat dalam phone je. Kalau korang tengah ada event keluarga ke apa, asal ada muka kau je, dapat berapa A? Asal ada muka kau je, dapat berapa A. Terasa seolah kat dahi kau ada tampal 'SAYA LAH PT3 CANDIDATE. TANYALAH SAYA DAPAT BERAPA A'

Sedih? sedih. 

2) Tak Mohon Sbp? Mrsm ke? 

Dulu cita-cita memang nak jadi student sbp atau mrsm. So, adalah pakcik ni. Dia tanya Ina. 

Pakcik : Darjah berapa dik?
Ina : Darjah 6.
Pakcik : Lahh ambil UPSR rupanya kau ye. 
Ina : Ye, pakcik. 
Pakcik : Dapat berapa A?
Ina : 5A *sengih lagak kerang busuk
Pakcik : Tak minta mana-mana ke?
Ina : Ada. Saya minta sms banting
Pakcik : Lahhh ada mintak situ. Pakcik ni duduk dekat Raub, Pahang. Kenapa tak mintak kat situ? Kat sana, pemandangan memang best. Kalau kau sekolah sana, boleh lah balik rumah pakcik, duduk sana. 
Ina : Hehe, ye ke pakcik. Dah hantar dah permohonan.
Pakcik : Rugi nak, rugi. 
*pakcik tu pun teruskan lah kelebihan bersekolah di Pahang sana* 

Pakcik, pakcik. Bukan nak kata apa. Saya ni tinggal dekat Selangor. Pakcik ajak saya sekolah dekat Pahang nunn jauh sana. Saya terharu pakcik ajak saya tinggal rumah pakcik. Terima kasih. Tapi masalahnya, saya baru kenal pakcik 5 minit, pakcik dah suruh saya tumpang rumah pak cik. T-T

3) Amik aliran apa? 

Belum dapat result lagi, tapi dah ada beberapa makhluk dah tanya soalan ni. 

Aliran Sains Tulen
Kassim: Eh, kau tahun depan form 4 kan?
Ina: Haah. 
Kassim: Kau nak ambil aliran apa? 
Ina: Insyaallah Sains Tulen.
Kassim: Kau sure? Sains Tulen tu susah gila tahap gaban. Lepastu ada kawan aku yang ambil, ada yang kata tak boleh bawak time exam. Kusut je kepala. Kau boleh ke bawak Sains Tulen? Boleh ke? Booooooleh kekekekekeke?

Prinsip Akaun 




APAK
(Asuhan Kanak-kanak)

So, conclusion dia, setiap aliran ke apa, ada cabaran dia. Tak kira lah, Sains Tulen ke, Prinsip Akaun ke. Ina ada dengar advice akak ni, akak tu kata "Yang penting ambil aliran yang kita betul-betul minat. Jangan ikut kawan. (Ikut kawan, binasa jadinya.) Kalau boleh, prepare dari form 4".

Kepada semua batch 99,
Semoga kita semua dapat result yang baik. Aminn.

Bye, assalamualaikum ;) 
-cerita atas ni ada yg reka, ada yang benar-okbyeyeye

p/s: nak mintak tolong komen dekat entry
Giveaway Kusarah ^^ Thank you ;) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#Movie

Tonton Online Dollah Superstar
Tonton Online & Download Mistik Cerita Tahyul
Tonton Online Dendam Orang Mati
Tonton Online Ouija
Tonton Online Anak Jantan
Tonton Online Kelibat
Tonton Online Kaki Kitai
Tonton Online Lelaki Harapan Dunia- Nov
Tonton Online Mana Mau Lari- Nov
Tonton Online Rentap- Dis
Tonton Online Gila Baby - Dis
Tonton Online Manisnya Cinta- Dis
Tonton Online Kasut Ku Kusut- Dis
Tonton Online Cerita Hantu Malaysia- Dis
Tonton Online Terbaik Dari Langit- Dis