Saturday, 28 March 2015

Review Pemenang Segmen Zaman Persekolahan by Cik Balqis

Hai assalamualaikum,

Ya Allah. It's been 3 months I didnt update anything on my blog. I cant believe it actually & absolutely, I really miss this blog haih. I wish I have more time to update something on my blog. I have some ideas about my new posts but I dont know how to explain how busy I am right now. I just finished my kursus kenaikan pangkat krs & now I have to prepare  for my UB1 & pertandingan pantun.

For today, I will do a review for segmen zaman persekolahan by cik balqis's winners. First of all, I am really sorry to Cik Balqis & the winners. 

Review Pemenang Segmen Zaman Persekolahan by Cik Balqis


MamaBiha : My Personal Blog

http://satujanjikita.blogspot.com/

Blog yang berkonsepkan warna biru ini memang menyejukkan mata para pengunjung yang singgah di blog ini. Header yang digunakan oleh tuan blog iaitu 'Belog Mamabiha' mempamerkan bahawa tuan blog ini merupakan seorang ibu. Gambar anaknya yang comel yang ada di sidebar bukan sahaja telah menjelaskan mengapa beliau menggunakan gelaran Mama Biha memandangkan nama anaknya ialah Nabihah Insyirah, malah telah menarik perhatian pengunjung yang singgah di blog itu. Jom singgah blog Mamabiha! ♥


XDramaQueen http://ayunirafilah.blogspot.com/
 
Pertama kali Ina jejak ke blog ini, Ina terus jatuh cinta dengan header blog ni. Penggunaan warna & font yang menarik sekali diserikan lagi dengan description-nya iaitu "Kebenaran sebenar hanya boleh dilihat dengan hati, sesuatu perkara yang penting biasanya ghaib daripada mata". Kata-kata tersirat daripada tuan blog iaitu Akak Ayuni Rafilah yang juga merupakan seorang guru yang minat kucing selain suka memasak. Jom singgah blog Kak Ayuni! ♥ 
http://2.bp.blogspot.com/-5B8jphljpr8/VKOHYcjXd4I/AAAAAAAACCM/wWDNNqeRtxM/s1600/edited.jpg 
 http://kameqdeanna.blogspot.com/
 
Blog yang berkonsepkan warna hitam ini dimiliki oleh akak Deanna Morni. Blog ini berkisarkan tentang pengalaman dan pendapat sendiri blog Akak Deanna. Dilahirkan pada 1980 dan bekerja di sektor awam. Antara entrinya yang popular ialah Ikan Tepekong, Jambu & Kicap, dan Udang Masak Kari. Dengar nama entri pun dah best kan? Jadi, jom singgah blog akak Deanna!  ♥ 
 
 
http://quebecity.blogspot.com/
http://quebecity.blogspot.com/
 
Blog yang dinamakan The Talking Diary ini dimiliki oleh Liyana Zulkefly yang juga merupakan rakan sebaya Ina. Hai hai hai!! Telah menceburi dunia blogging selama 2 tahun iaitu sejak February 2012. Blog The Talking Diary ini asalnya dimiliki oleh kakak tuan blog dan blog The Talking Diary ini merupakan blog kedua tuan blog. Jom singgah blog Liyana! ♥
http://amysigadisweird.blogspot.com/
http://amysigadisweird.blogspot.com/
Blog yang sangat kemasini dimiliki oleh akak Amy J yang juga dikenali sebagai Amelia. Tuan blog berusia 23 tahun. Header yang digunakan memang sangat menarik. Sidebar tersusun kemas & pemilihan warna yang tepat. Ina suka sangat blog ni! ♥ Jom singgah blog kak Amy!


No Status
  http://remajarianggg.blogspot.com/
 
Wahh blog bintang ni comel sangat! Kalau kita tengok header pun dah tahu kan? Memang comel. Blog bintang ni bertemakan warna oren/ Owner blog ni bernama Kak Maizan yang umurnya lebih tua
 tahun daripada Ina. Jadi, umur owner ni dalam lingkungan 22 tahun. Blog ni sangat simple & kemas. Kalau singgah blog ni, confirm kepala tak serabut! Jom singgah ^^

Y A Y A  Y U K I 
Blog yang bertemakan warna ungu merah ini dimiliki oleh Kak Yaya Yuki yang umurnya 19 tahun. Bila Ina melangkah masuk blog ni, scroll2, seriously, Ina jeles dengan akak Yaya. Akak Yaya lawa & comel sangat T-T Lagi2 bila tengok gambar Kak Yaya di bahagian sidebar. Rugi siapa tak singgah, tak dapat tengok betapa comelnya Kak Yaya! Jom singgah blog Kak Yaya! 

Sebenarnya Ina dah jatuh cinta dah dengan blog ni T-T Blog yang bertemakan black & white ni dimiliki oleh Akak Nur As. Akak ni sebenarnya sempoi sangat, lagi2 bila Ina tengok ayat disclaimer dia. Ina suka sangat dgn blog ni sbb mainan warna dia. Sebenarnya Ina dah lama teringin nak ada blog black & white, cuma tak reti je. Akhir2 jadi pink juga. Ina salute dgn akak sangat2. Jom singgah blog akak Nur As!

http://duniazumal.blogspot.com/
Blog yang bertemakan hitam merah ni dimiliki oleh Abang Zumal. Abang Zumal ni merupakan salah seorang ahli Kelab Blogger Ben Ashaari. Apa yang istimewa dengan blog Abang Zumal ni, Ina suka sangat dengan background blog beliau. Background kayu. Memang menyerlah sangat blog Abang Zumal. Sidebar sangat kemas & iklan disusun rapi. Ina suka dengan blog Abg Zumal! Jom singgah sana! 


http://cowament.blogspot.com
http://cowament.blogspot.com
Blog yang sangat comel ni dimiliki oleh, Ina masih tak tahu nama tuan blog ni sebab nama dirahsiakan. Tapi, Ina suka dengan blog ni. Simple, kawai dan sangat kemas. Lagi2 bila tuan blog gunakan warna pink sebagai tema. Ditambah lagi dgn navigate dekat belon tu. Bagi Ina benda tu sangat kreatif & once bila kita klik belon tu, post akan keluar di ruang tepi tu, mcm diary pun ada. Jom singgah blog comel ni! ♥ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...