Thursday, 24 July 2014

Tarik nafas

Assalamualaikum,

Rasanya setelah berhempas-pulas selama beberapa bulan, akhirnya, dapatlah Ina menarik nafas lega untuk sementara waktu. Perjalanan sebagai murid tingkatan 3 sejujurnya memang berbeza daripada Ina tahun lepas.

Dulu, time form 2, zaman rock and roll katanya. Exam apa kebenda tak diendahkannya. Tidur dalam kelas Sains tu memang tabiat Ina tahun lepas. Disebabkan duduk dalam makmal tu tension dan sesak, so Ina ambil keputusan untuk pilih meja belakang sekali untuk tidur dengan kawan. Gila tak best. Bawah kipas, tu paling penting. Faham-faham lah, malam jadi burung hantu bukan sebab baca buku, tapi ni lah, blog ni. Yang peliknya, destinasi tu lah yang paling sistematik sebab cikgu tak nampak.

Bila melangkah masuk ke alam form 3, semuanya lain. Bayangkan, nak ambil cuti sehari pun kena fikir 150 juta kali sebab takut tak dapat catch up pelajaran. Tak de masa dah nak relaks.

Tapi, sempena nak masuk aidilfitri ni, Ina bersyukur sangat sebab dapat lah merebahkan diri ke katil sekejap. Walaupun cuti cuma seminggu (lama tu beb), tapi bagi Ina rasa macam tak cukup je. Habis raya nanti, Ina ada exam lisan lagi. Ya allah, letihnya... Lepas lisan, Ina ada trial pt3 pulak.. Rasa mencungap-cungap ada.

Sebelum Ina undur diri, tolong doakan ye supaya urusan Ina dipermudahkan.. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin...

Bye, assalamualaikum.