KamBek

Hai assalamualaikum,

Its been a long day without you my friend,
And I'll tell you all about it when I see you again, 
We've come a long way before we began, 
Oh I'll tell you all about it when I see you again,
When I see you again.

Tadaaaaaaaaaaaaaaa! Its me! Okay, I got a little bit excited to update my blog today. Ya Allah. Can you imagine? Approximately 5 months without blog? I swear, it made me wanna cut myself. And now? I feel awkward & nervous to make an introduction for this post so I decided to put that song haha! Absolutely, I really miss everyone, I wanna read everyone's blog, I wanna leave my footsteps on everyone's blogs! Can I?! Unfortunately, I just have 1 week to do that because after this, I have a lot of programs to fill my holidays. 

So, today, I think I wanna share about my journey from Jan till May. Hehhehe in other word, my personal entry. I warn you, entry ni serabut dgn gambo-gambo 5 bulan.

JANUARY 2015

Ehem! Boleh imagine tak? Lebih kurang 2, 3 minggu sekolah, terus ada merentas desa. & alhamdulillah I got this... 
Hasil daripada atlet semput

FEBRUARY 2015 

February, woww time ni Ina rasa tahun bersejarah sangat. First time Ina join debate. Memang dah lama nak masuk, tahun ni macam mimpi je dapat masuk. Ina jadi pembangkang kedua. Seriously, memang terketaq lutut, jari semua masuk pertandingan ni. 
 
Syafika Mokhtar, pembangkang ketiga. 

MARCH 2015

Yes. Bulan yang paling sibuk sepanjang tahun ni. Sebulan Ina tak masuk kelas. Suka? Gila tak suka. Tak belajar, tapi masyaallah. Penat sangat. 

Awal bulan March, Ina ada Kursus Kenaikan Pangkat KRS Peringkat Daerah.. Alhamdulillah, Ina dapat Staf Sarjan dan terpilih untuk ke peringkat negeri.. 

Sekolah fav kitorang kat sana! SMK Sijangkang ♥ 

 Then, kursus yang paling menggerunkan bagi Ina. Memang dah lama gila tunggu kursus ni, start dari Form 2. Tak dapat nak cerita macam mana rasa berdebarnya time tu, Kursus Kenaikan Pangkat KRS Negeri Selangor.  

Salah satu pengalaman ngeri Ina. Ina masih ingat lagi degupan jantung Ina masa kawad individu. Ya Allah, seriously seram sangat. Alhamdulillah, kursus 4 hari 3 malam ni, membuahkan hasil, Ina dapat pangkat Pegawai Waran 1! Macam mimpi je, ya Allah. Masa malam pengumuman, Ina memang menangis gila time doa, kalau lah ada baldi, boleh separuh rasanya.


 Beautiful scene from Taman Millenium ♥ 

 Tengok lah perosak yg minum air tu -_- 
Yeay! Tahniah Tengku, Nasuha & Yana sebab dapat PW1 juga!

 
♥♥♥ 

Lepas balik kem, Ina ada join Pesta Pantun. Haih tapi tak de gambar pula. Tapi seriously, pantun salah satu pertandingan yg Ina minat. Insyaallah, tahun depan nak cuba lagi.

Next is, Pertandingan Kawad Kaki Peringkat Sekolah! Alhamdulillah, walaupun kitorang hilang takhta juara tahun ni, kitorang dapat nombor 2.. Sedih tu ada lah sikit, sebab sejak Ina masuk krs dr form 1, kitorang tak pernah kalah. Tahun ni tak de rezeki kot.. Tak pe kitorang dah usaha, Allah yg menentukan. Ada hikmah di sebaliknya. 

Junior comel ♥ 


 Yeay! An exhilarating moment dgn ex ketua platun! ♥ 

APRIL 2015

Bulan yang tak tercungap-cungap sangat. At least, boleh lah duduk berehat kejap, tarik nafas. 

 
First, KASTEK (Karnival Sains & Teknologi), Ina masuk solar car. 

 Second, Perkhemahan KRS peringkat Kebangsaan. Guess what?! Dekat Kuantan! Dapat lah free trip dengan kawan baru se-daerah melancong. 

 Latihan pusat punya dorm. 3 hari duduk kat SMKA Kuala Kubu Bharu.
Terima kasih SMKAKB ♥♥ 
Gambar mahal ni ^^ 
 Yeay! Kawan baru. Hai Atikah & Maharani dari Klang, 
& Bella dari Sepang. Rindu korang T-T

 Kontinjen Selangor @ Teluk Cempedak ♥ 



 Last day dgn diyorang. Hari paling banyak pertumpahan air mata

 Nah la sebijik gambar Ina dgn Cenails.

MAY 2015

Bulan yang sangat tenang tapi otak yang kecundang! Bulan exam. Amik kau jah, dah sebulan lebih tak sekolah, tiba2 masuk sekolah, exam terus. Padan muka siapa suruh berjimba kat kem lama2. Yeah, bulan yang struggle (sikit je sbb mood exam 20% mood camp 80%) 

First, I was in a great shock when I received this .... ♥
Alhamdulillah, hasil pt3. 

Yeayyyy alhamdulillah untuk semua kenangan yg terindah tahun ni. 

Pasal exam? HahahahhaAHAHAHAAHAHAHA I didnt promise anything but I did my best. Dah habis dah exam :p 

Okay the conclusion of the story is......... Lepas semua kem yg ku kembarai, aku telah menempuhi satu alam yg penuh berliku. Alam ejekan di mana aku dicaci kerana hitam sprti nigga. Tak kira di mana aku berada. Di sekolah, di kedai, di rumah sedara, meskipun di rumah ku sendiri. Orang rumah kata saya hitam. 

Even its hurt, I overcome it with sit back & pamper myself. Every achievements have their own sacrifices right? (ayat bajet gila. tapi perlukan masa berjam utk fikir) 

And as a result, here, my nigga photo.. 

allow me to introduce, fresh nigga from camp (emoticon bintang) ;
Selepas bedak yg bertan, secalit lipstick, inilah hasilnya... Wahhh.. 
Cepat! Tutup mata skrg! Gambar atas ni berhantu. 

Yang hitam tak selamanya hitam,
Yang putih tak selamanya putih, 
Yang jernih tak selamanya jernih,
Yang keruh tak selamanya keruh,
Yang berkeladak tak selamanya berkeladak, 
Okay stop! 

Selepas 1 bulan;
Muka bajett, kau ingat kau  model Qu Puteh ke haaa?!!  :p 
Kite dgn adik angkat kita :') 

Bye, assalamualaikum. A lot of pardon for this longgggggggg posts. 
Actually, I have suprise. But.............. hold on for next post okay ;)

Comments

  1. wahh ina aktif ye kat sekolah. bagus2! kumpul markah koko banyak2 :D f4 nilah masa nak kumpul markah koko. dh naik f5 nanti mmng dah takde masa dah nak fikir sgt pasal koko ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh lah, gitu2 kak.. hehehe insyaallah. tu memang tujuan ina tahun ni.. hehe ye lah tahun depann x dapat lg macam ni kan..

      Delete
  2. banyaknya aktiviti dia. hahaha patutlah busy nak onn blog. wah, solar car lawan dekat sek hishamuddin ke? sebab fir pun ada join solar cooking kat sana! mana tau terserempak ke hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah dik... tu lah.. memang tak sempat sangat.. oh tak lah.. ina lawan dekat smk jenjarom.. ina daerah kuala langat.. wow ye ke? tak sangka!!

      Delete
  3. Amboiiii bukan main meriahhh dia nie. Hehe Anywayyyy... KTC dulu pun sama aahhhh. Niggaaaaaaaaaa. Hahahahahahahahaha Tapi KTC dulu Kadet Polis. Uhuk uhukkkkk. Sampai ada yang cakap "Apasal muka berbelang haa? Macam orang cacat jer" T_T Uwuwuwuwuwuwuw ~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe boleh lah ktc... kan kan kan.. tu soalan typical dr ina form one sampai skrg sbb since form one dh join kawad kan.. redha je lah kan..

      Delete
  4. It's okay.
    Waktu sekolah laa kena selalu aktif masuk itu ini buat timba pengalaman hidup.
    Nanti dah habis sekolah, dah nak masuk alam dewasa, mana nak dapat dah kesempatan masuk benda2 macam ni.

    Welcome back! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp setuju sangat.. masa ni lah nak cari kawan, pengalaman semua kan.. hehe thank you ^^

      Delete
  5. hehe..akak pun baru nak buat kambek :P

    ReplyDelete
  6. Welcome back Ina :)

    Aktif betul dekat sekolah ya. Cemburu pula bila baca. Tahniah atas semua pencapaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you!
      alhamdulillah.. terima kasih :)

      Delete
  7. Zaman saya sekolah dulu aktif koir & bola baling...Rindu nak sekolah semula...
    T_T


    Singgah Blogwalking....:)

    jemput baca entri tentang masalah "wanita"
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/hilangkan-keputihan-dengan-alfalfa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow bestnya koir.. dulu pun ina minat nak masuk koir jugak hehe..

      Delete
  8. ptut la lama x nmpak .wah bnyak aktviti . tahniah2 . klik2 nuff sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe haah... alhamdulillah.. thank you! ^^

      Delete
  9. Assalammualaikum.

    Bnyknye lahai gmbr. Kmpul sbnyk mngkin knngn.
    Wktu sklh mnngh hnye skali kn..
    Nur kt skolah bdn beruniform yg daebak is kdet polis.
    Alhamdulillah, 3 thun brtrut2 kami johan. Kwad best kn !!! ><

    Thniah tau ats smua kjyaan Ina! Agk cmbru. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.
      hahahha memang pun, sbnrnya ada lagi gmbar ni.. hm tu lah.. lah ye ke.. tahniah nur! haah best sangat2 tau ^^ thank you. nur juga okayy keep it up ;)

      Delete

Post a Comment