Saturday, 14 November 2015

Tak Sia-sia Aku Jadi Blogger Merepek

Hai assalamualaikum,

A big thanks to Izzat Azhar for making me smile from ear to ear for choosing my blog as one of the winner of November Blog Award. Actually, memang mengharap sangat nak menang award ni, even rasa macam harapan tu kabur dan samar-samar memandangkan 52 blogger yang hebat-hebat belaka dan ada pulak tersentil blogger merepek macam Ina dalam contest ni. Alhamdulillah.

Terima kasih 'abang' Izzat (sebagai tanda hormat ok) sebab pertama kali Ina rasa bangga jadi blogger merepek kahkahkah.

Ni lah antara kata-kata pujangga abang Izzat untuk blog ni ;



3) Sabrina

As untuk adik ni pulak, pun pink jugak blog dia ni. Kenapa pink dik? Kenapa? Hahaha takde la gurau je, you punya blog suka hati you lah kan nak warna apa. Keep t up girl ngehngeh

Blog dia pun simple mimple no pimple je. Loading pun sekejap je, tu yang paling aku suka. Ye lah kan kau nak blogwalking blog orang tapi ha berjanggut tunggu loading blog. Memang tak la.

Adik sab ni mostly banyak merepek je dalam blog dia haha! Merepek same level dengan aku jugak la. Which is a good thing kan? Kan?! Takpe kalau diorang kata kita merepek tak best, chill dik. Teruskan je. kau merepek aku merepek pastu kita sama sama gelak sokong satu sama lain, haha! We debest! #merepekpeoplerules!

Sumpah aku still distracted dengan warna pink blog dia ni. Haha!

Cara penulisan dia pun best. Takda lah bahasa melayu sangat. Takda ah format karangan A+ sangat. Senang cerita, tak skema lah. Lawak pun hambar hambar je, takpe dik I support you, #Supportmember

Yang hebatnya dik sab ni umur baru 16, tahun depan SPM woi! Hahaha saje bagi tekanan sikit ngehngeh. 16 tahun pun dah berjaya dalam dunia blogging. Aku masa 16 tahun duk main hiatus hiatus lagi dengan blog, SPM punya pasal kateko.





Hahaha Ina still tak boleh move on dengan kata-kata abang Izzat ni. Dah dekat 10 kali dah baca. Tak tahu rasa nak happy ke nak marah hahaha

Yang bab rasa distracted dengan warna pink pulak, Ina sebenarnya saje je tukar design blog jadi pink gila punya pink sebab saje nak kasi bang jat ni rasa lagi distracted gila dan serabut dengan blog ni. Kalau boleh nak kasi dia lemas sambil baca entry ni. Haha padan muka. Kalau dia baca lah. Perempuan bang, pink menunjukkan keayuan :p ( Ya Allah, Sabrina ke yg cakap ni. Geli )

Last but not least, kata-kata penutup dari bang jat ni berjaya menusuk ke kalbu lah senang cite. Ye, ye. Tahun depan Ina hiatus. Kalau ada yang tertanya-tanya kenapa Ina tak update blog langsung next year, tolong eh cari Izzat Azhar. Dia buat.

Terima kasih la bang jat sebab promote blog Ina. Rasa nak nangis sebab gembira sangat sebab berjaya mencuit hati bang jat. Ni tak tipu. Ina sampai kejutkan walid dari tidur then cerita award ni.

 So, anyone who interested with bang jat, or teringin nak kenal dengan dia, boleh follow bang jat kat sini. Dia jenis sempoi gila. Entry bang jat semuanya best, kelakar & pecah perut (ina serious). Siapa yang rasa sunyi & tak dak teman boleh pergi blog dia, confirm hati rasa terisi semula. Ina jamin.

Bye, assalamualaikum

p/s: ina rasa bangga gila dan boleh dilabel tahap riyak lah jugak sebab award ni hahaha. 2 tweet Ina update. Gila tak riyak. Rasanya, kalau next time kalau ada blog merepek award, ina nak masuk.

30 comments:

  1. Replies
    1. hahaha hidup blogger merepek juga! ;p

      Delete
  2. tahniah ina yg kuat merepek :p HAHAHAHA! and goodluck spm next yearrr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA thank you kak mazni!!! huhu haaa jangan sebut k seram

      Delete
  3. fuyooooh....tahniah ina!!!!

    kita yang takde kaitan pun tetiba boleh bangga...ngeh ngeh ngeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe terima kasih kak sofie ;)
      hahahha tak pe kak kita pun bangga akak sudi komen blog kita

      Delete
  4. Congrats! Akak nak join tapi terlambat kah kah XD

    BTW, makin lawo header tuhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak jan!! hahaha fuh nasib baik kalau tak, insecure kita
      haha tu je yg mampu kita buat

      Delete
  5. all the best!!! best oo jadi blogger

    ReplyDelete
  6. tak payah abang hahha kita member ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak pe. nnt kita pulak rasa pelik

      Delete
  7. hahahaha i love all ur merepeks too ina! <3
    congrats wuhuw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha i love your merepeks too kak qila even you are not too merepek to compare with me :p
      thank you babe ;)

      Delete
  8. Tahniah tahniah!
    Bila hasil usaha kita (walaupun kata merepek) dipandang tinggi orang, kita haruslah rasa bangga, kan?

    Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank you cero! :) alhamdulillah, semuanya rezeki

      Delete
  9. WUU. tahniah sab. okay saje panggil 'sab' sebab lagi senang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak moi hehe ^^ its okay panggil pape je

      Delete
  10. Tahniahh dik !!! proud of you hihi ;D

    ReplyDelete
  11. merepek pun best jugak sebenarnya. hehehe :D
    tahniah ya. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha aminn.. alhamdulillah ada jugak orang baca blog ina ni hehe
      terima kasih kak ;)

      Delete
  12. Tahniah Ina :)

    Merepek-merepek pun best juga ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak ;)
      hehe alhamdulillah..

      Delete
  13. Assalammualaikum.

    Ina ! Ok jeles. HAHA. Tahniah tau atas anugerah yg Ina dpt. Mrepek2 pon still best org bca. Tak bosan! Keep it up.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. haha tak yah ah jeles nur :p eleh nur pun sama je ok. insyaallah you can achieve more than this. btw thank you nur. alhamdulillah aminn..

      Delete
  14. tanhniah dik..akak pun nk follow & singgah blog merepek ni ya?hihi;).salam perkenalan.

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)