Tuesday, 23 December 2014

Result Pt3

Hai assalamualaikum,

Seperti yang semua tahu, semalam pelajar yang telah menduduki PT3 mengambil keputusan PT3. Rasanya, agak terlambat ke Ina nak update tentang keputusan result Ina? Okay, untuk yang masih tak tahu, Ina salah seorang daripada pelajar yang menduduki PT3.

Alhamdulillah. Seorang murid daripada sekolah Ina, iaitu SMK Telok Panglima Garang berjaya mendapat straight A iaitu 10A dalam PT3! Yeay! Walaupun kitorang bukan sekolah sains ;pp. Tahniah Tarshaleni Mohandren!! (Tarshaleni ni duduk sebelah Ina je masa ambil PT3 :p)

Mungkin korang tertanya-tanyakan apa keputusan Ina? Hehehehehehhehehe alhamdulillah Ina dapat 7A dalam PT3. Mula-mula rasa sedih juga tapi bila Ummi pujuk, Ina dah okay dah. Lepastu, bila tengok kawan-kawan, rupanya tak ramai yang dapat 7A ke atas.


Antara komen di Twitter mengenai PT3:




Honestly, Ina memang marah sangat sangat sangat + geram kepada sesetengah orang yang memperlekehkan PT3 ni. Kata PT3 senang. Tolonglah. Korang tak rasa apa yang kitorang rasa. Soalannya memang betul-betul berbeza daripada PMR. Walaupun macam tu, Ina rasa batch 99 tak patut kutuk PMR.

Benda dah lepas. Nak kecoh pun buat apa kan. Nak marah, bukannya boleh ubah result kita jadi straight A pun. Yang penting untuk SPM nanti. Tapi, kalau SPM pun ditukar, hm entah lah nak.

Tahniah kepada semua yang telah menduduki PT3!! Tak kira sama ada blogger, orang biasa mahupun pembaca dan penyinggah. Tahniah! :)))

Tahniah!
Adam Faiz- 7A (yeay tahniah adam!)
Nur Farizah-6A ( tahniah ija!) 
Hafiz-5A ( hafiz ni newbie. jom singgah blog hafiz :) )
Hazim poyo gediks + Ultraman bajip yang baik


Special Thank You
Thank you ummi yang tak pernah berhenti berdoa untuk Ina siang malam masa Ina tengah ambil pt3. Walid yang selalu bagi semangat untuk Ina especially time Ina patah semangat nak ambil exam BI and SN dalam hari yang sama. Wan yang selalu doakan Ina dan sembahyang hajat untuk cucu2 wan yang ambil pt3. Terima kasih semua cikgu TPG yang telah mengajar Ina. Cikgu Hamidah, Cikgu Aliyah, Teacher Che Maziah, Cikgu Noraini Asis (mesti saya akan rindu cikgu lepas cikgu bersara :'( ), Ustazah Zainon, Ustazah Mariah, Ustazah Faridah, Cikgu Rohaya, Cikgu Hafizah, Cikgu Suzila, Cikgu Sheila, Tuan Nordin dan semua yang pernah ajar Ina! Terima kasih cikgu. ♥♥ 

belum habis lagi (part kawan)

Terima kasih Gobi my bae yang selalu ajar saya English. Terima kasih Haziq yang banyak songel tapi selalu teman aku dekat library study sesama sampai petang. Terima kasih Aisyah Najihah yang teman aku sampai aku last ambil paper arab. Even esoknya kau tak de paper, kau still teman aku. Terima kasih Leya yang selalu kongsi ilmu sesama & temankan aku dekat library. Terima kasih sahabat2 di library. 

Terima kasih Ija yang selalu layan kerenah aku even aku tergedik gedik, tergedik gedik kat sebelah kau. Tahun depan kita duduk sesama lagi k. Terima kasih cendekiawan2 yang berjaya yang selalu ajar aku even aku ni otak kengkadang masuk air, lambat tangkap ; Syida Baharim (mt, sn) , Abe (mt) , Mole (mt) , Ipan (mt) , Aiman (mt, sn) , Amirul Amir (bi, mt) , Awin (mt)). Terima kasih semua 3KAA! Sentul, Bal, Tika, Pika, Hani, Nauwar, Iman keding, Hasram, Aniq taiko, Ain, Syida, Ayu, Nisa, Najiha, Chok-yu, Mariam, Cek Piya, Izzah baik! , Sally cute, Husnul comel, Wan, Haziq PA, Fakhrushy, Mosh, Nis Zahidah, Farah & Nadia. Btw tahniah untuk korang semua!

Bye, assalamualaikum.

p/s : Terima kasih wish untuk Ina sebelum Ina ambil result ♥♥ 


85 comments:

  1. Assalammualaikum. Alhamdulillah ... Kbanyakan blogger yg sya thu smua pndai2. Thniah Ina ! !! Msti umi Ina bangga kn ... Sklh Nur pun sorang je straight A and dia juga plajar prempuan india klas Nur.. Jelez !!! hehe... Thniah untuk blogger lain yg ambik pt3.
    mt n sc sklh Ina ok tk ? Sklh Nur down skit. ..
    *yg 4 lgi tu ok?* ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.... thank you nur! you too. hehehehe tak tahu lah :p lahh ye ke.. sama lah dengan ina... oh math n sn? boleh lah. ramai yang dapat sn teruk.. sama lah dengan ina.. hehehe yang 4 lagi tu 3b dan 1c. c tu sains huwaaaaa :'(

      Delete
  2. Tahniahh. 7A itu pun banyak jugak :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah, Ina! Your parents must be proud of you =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak farah! i hope so :p

      Delete
    2. Ada request hadiah special tak?

      Delete
  4. 7A. .wah tahniah ina. hebat dah tu sebab pt3 nie memang banyak yang kata susah. tahniah ya. :) hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak ^^ hhehe ina biasa2 je. haahh memang susah kak T-T thank you again ;;))

      Delete
  5. Wahhh 7A... tahniah ina... alhamdulillah. it's good actually~

    ReplyDelete
  6. Tahniah ina . Daebak lah tu sebab katanya PT3 ni lagi susah daripada PMR. lagipun banyak pulak subjek. Dulu paling banyak pun subjek. tahniah dan cuba lagi untuk SPM nnty^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you. ;) yup exactly true kak. haah memang banyak pun T-T insyaallah kak i will do my best for spm thank uu ♥♥

      Delete
  7. alhamdulillah, tahniah ina! 7A tu okay sangat la tu. moga terus sukses na. ^_^

    ReplyDelete
  8. tahniah ,, hahhahaha. Tarsha memang superb. harap dia tak pindah sekolah tahun depan,, dapat la harumkan nama SMKTPG . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you fawwaz. eh congratulations jugak eh hang dapat 8A kot . lagi hebat! keep it up weh. tu lah. betul jugakk

      Delete
  9. tahniah Ina! U go girl! hebattt..! :))

    ReplyDelete
  10. wahh congrats,kalau akak comfirm markah cukup2 makan je. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you ^^ hehe tak de lah kak belum cuba belum tahu

      Delete
  11. wahhh tahniah....result Fara pon ALhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you! farah pun ambil pt3 jugak ye? yeay nanti nak tengok

      Delete
  12. Tahniah akak! Ramai orang cakap PT3 susah

    ReplyDelete
  13. salam. tahniah! baru first time singgah blog ni. tgk2 pulak dpt result 7A. tahniah lagi skali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. hehehe thank you ^^ & thank you lagi sebab sudi singgah ;)

      Delete
  14. comgrats ina! ala nanti dh masuk degree orang tak pandang dah pt3 ke pmr ke. yang penting grad. haha

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak najla ^^ hehehe ye ke? haih punah harapan :p

      Delete
  15. 7A tu result yg sangat bagus.
    Tahniah! Walaupun awal lagi, tapi cuba set mood utk SPM plak nanti...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. terima kasih ^^ insyaallah :)

      Delete
  16. Wah wah wah !! Tahniah ina . Terer budak tu lawan Mr KBAT . Hahaha . Keep it up sis !! 7A's oke pe ^^
    Jappp japp jap ,
    Walawey , taon depan Faris pulak jadi mangsa Pity 3 . Omaigott . Hahaha . Pray for me ye :3 .. Oke2 Btw , tahniah sekali lagi ina !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youu !! ^^ hahahaah kbat habis dik time pt3 pecah kepala akak time jawab. hehe. lahh ye ke. okay do your best ye. good luck :)
      thank you thank you :))

      Delete
  17. akak tak menentang pt3 ni. bagi akak ianya bagus.. mengasah skill adik2 semua, terutamanya communication skills.. (dah macam budak U), advance sangat.
    Tahniah ye Ina. Cantik result tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. terutamanya pt3 ni ada part lisan. bila part lisan setiap pelajar memang wajib bercakap tak kira lah nak ke tak, suka ke benci. mesti cakap jugak sbb dinilai secara individu.. hehe thank you kak ;)

      Delete
  18. gembiranya dia..! tumpang gembira jga,tahniah ya ina..! adik akak ckp2 makan..
    7A bagi kita itu dah cukup hebat tau..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank you kak liena!! ^^ hehe alhamdulillah :))

      Delete
  19. tahniah !!!! bukan senang tu..dapat 7a tu pun dah kira tiptop..tahniah again dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ^^ hehehe alhamdulillah :)

      Delete
  20. congrats!!! bukan senang dpt 7A kan ;) hashtag budak pt3 jugak hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youu :)) hehe alhamdulillah.. lah ye ke.. tahniah jugak ye!! ^^

      Delete
  21. setuju sangat, pt3 JAUH lebih susah dari PMR. tahniah semua tak kisahlah berapa pun T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul tu T------T setuju sangat. ina pernah buat soalan pmr, pehhh memang agak senang sikit dari pt3 especially mt sn

      Delete
  22. TAHNIAHH ! Dulu kak Jie pmr 7A jugak . oke le tu.. nnti spm buat sungguh2 taw. bg dpt semua A !! XD Aaminn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak jie!! lah ye ke.. tahniah jugak ;)) insyaallah.. aminn hehe ^^

      Delete
  23. alhamdulillah...congrats dear!! I'm happy for you :)
    maybe 7A pt3 ni jauh lebih pandai drpd yg 7A pmr sebab akk ada tgok jgkla soalan bdak2 pt3 ni..akak sendiri pun peningg..hahaha
    all the beshh for ur spm in the next 2 years! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak!! hehehe tak tahu nak kata apa, tapi pt3 sejujurnya memang jauh lagi susah daripada pmr... thank you again kak, insyaallah ^^

      Delete
  24. Tahniah! Pandainya ina. Blogger2 lain pun pndai jugak. Comfirm masuk kelas sc ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak mazni!! ina biasa je kak. hehe insyaallah tahun depan ina ambil aliran sains..

      Delete
  25. Tahniah ! jom singgah baca tira punya pulak http://itisstories.blogspot.com/2014/12/my-pt3.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah tyra! done baca :) congrats tyra ;;))

      Delete
  26. Samalah kita Ina dpt 7A..congratulation

    ReplyDelete
  27. INA!!! tahniah 7A!! serious ke aku 6A??!! serious! weh terkejut kot! aq ingat aku dapat 4A je! mana ko tau?! Alhamdulillah, dapat gak lebih daripada jangkaan aku. ke ko ade pegang result aku?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you babe ;) weh serious ah. aku tengok result kau kot. pahai kau tak datang!!!!!! rezeki kau weh. tu lahh saya happy untuk awak. dah lah awak table mate saya uhuuu tak de lah. semua cikgu pegang

      Delete
    2. hihi,,makasih tgkkan,,kalau ko x bgtau, sampai ke tahun depanlah aku x tau ape result PT3 aq..tahun depan dok sebelah2 lagi,,insyaAllah :)

      Delete
    3. hihi,,makasih tgkkan,,kalau ko x bgtau, sampai ke tahun depanlah aku x tau ape result PT3 aq..tahun depan dok sebelah2 lagi,,insyaAllah :)

      Delete
    4. sesamaaaa ^v^ hahahaha tak pe, memang saje je nak stalk kau punya result sebab kita tau kau punya ehem tu mesti tanya uihh. yeayy!

      Delete
  28. Tahniah Ina sygg! Bukan senang nk dpt 7A tuu. Akak tahu sbb soalan dia taraf kebat kan? perghh. tahniah sekali lagi ina sygg! muah ciked!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much Kak Scha!! ^^ hehe alhamdulillah. Haah memang susah sangat T-T thank you thank you.. ;*

      Delete
  29. Wah Ina, kita sama lah 7A! Apa2pun tahniah untuk awak ya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? alhamdulillah thank you! tahniah jugak ;)

      Delete
  30. kunjungn balas...Alhamdulillah...congrats dik...gempaq dh tu resultnye...
    http://alkisah-amy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. wahh tahniah ina! 7A tu bkn senang tu nk dpt. dah la PT3 ni buleh tahan tahap mncabar keimanannye. hurmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ye kak ana.. hm memang betul kak anna T-T susah sangat..

      Delete
  32. tahniah yaa cik adik. tahun 2015 & 2016, fokus untuk spm pula.. :)

    ReplyDelete
  33. tahniah ^^ sy pun mangsa pt3 gak hehe
    blogwalking ^^ done follow ^^ jum ke blog saya ^^ http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ^^ lahh ye ke... nanti ina singgah ke blog awak :)

      Delete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)