Jalan-jalan i-City : Water World, Trick Art Museum & Snowalk

Hai assalamualaikum,

Pernah teringin pergi i-City? i-City memang sememangnya tempat yang sesuai untuk kita luangkan masa dengan keluarga! Semalam ina baru pergi i-City dan wow ina memang falling in love dengan pemandangan, suasana, & tempat dia.

Ina pun tak nak taip panjang sebab Ina tahu korang malas baca kalau Ina cerita :p Jadi, ina bagi gambar je.

Water World @ i-City

Tips;
1. Jangan bawa makanan sebab sia-sia je. Nanti makanan yang korang bawa akan disimpan sebelum masuk water world.
2. Strictly no jeans, nanti banyak permainan yang tak boleh main kat sana. Elok pakai tracksuit.
3. Lebih afdhal jangan pakai tudung bawal sebab nanti bila kena air, tudung kita dah jadi senget-senget. Nampak selebet je. Elok pakai tudung sarung ^^



https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t34.0-12/10822686_848448711886728_4360224_n.jpg?oh=5dd6f462ef18da78ea45677bed59c427&oe=557BD08E&__gda__=1434178681_dc89b3693a155ab661300c7a6608e9be


Trick Art Museum @ i-City
Yeayyy tempat favourite Ina!!

Tips;
1. Charge phone 100% ! Jangan lepaskan peluang untuk tangkap gambar dekat sana.
2. Pedulikan mata-mata yang akan pandang korang bila korang tengah buat aksi pelik! Yang penting hasil gambar tu, nak real.
3. Jangan miss satu lukisan pun. Seriously, memang rugi.











Snowalk @ i-City

Tips;
1. Pakai baju tebal-setebal-tebalnya. 
2. Jangan sesekali pakai seluar pendek. Memang menempah maut lah.
3. Pakai kasut yang tapaknya tak licin. Haaa, nanti tak pasal-pasal ada yang tersadai dekat atas lantai. 4. Jangan pakai selipar!! 
5. Kalau nak jimat duit, bawa lah glove sendiri. Dekat dalam sana, glove memang penting untuk elak tangan korang rasa kena potong. 
6. Berlatih diri untuk jadi tabah. Bila sejuk dekat dalam tu, korang nak tangkap gambar selfie pun fikir berjuta kali. 

Ada yang tanya; 
Sejuk sangat ke snowalk tu? 
Let me tell you bro. Kat dalam sana, memang sejuk gila. 
Ye lah, sejuk macam mana? 
Sejuk yang kau pun tak pernah bayangkan. Kau dah tak dapat rasa tangan kau. Sampai bila kau pegang hidung kau, kau rasa kau dah tak de hidung. Nak cakap huruf 'B' pun kau menggeletar.

Boleh mati tak dalam tu? 
Alhamdulillah, aku masuk dengan adik-adik aku dalam tu. Empat-empat masih bernyawa masa keluar.




Yeay yeay yeayyyy. Ina ada something nak bagi korang semua as buah tangan Ina dari i-City!! Jeng jeng jeng!! 


Nampak tak siapa? Meh Ina zoom sikit;


ENCIK MIMPI!!!! INA JUMPA ENCIK MIMPI!!

Ya Allah, masa ina nampak Encik Mimpi tu, nak je Ina jerit ;

Abang Mimpi! Abang Mimpi! Abang Mimpi! 
Encik Mimpi: Perempuan gedik mana panggil aku abang ni?

Alhamdulillah, iman dalam diri ni masih bertahan. Dapat pandang dari jauh je. Masa tu, memang terpaku gila tak tahu nak kata apa nampak Encik Mimpi T-T Jantung dup dap dup dap. Kalaulah boleh jumpa sekali lagi, nak tangkap gambar dengan Encik Mimpi :'(

Siapa yang tak tahu nak pergi mana nak bercuti dengan keluarga cuti sekolah ni, Ina sarankan pergilah i-City. Dekat sini, banyak lagi tempat yang menarik yang patut korang cuba. Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk bercuti dengan keluarga! Jom pergi i-City!

Bye, assalamualaikum. 

p/s : Please pray for me. 9 days left before PT3 result 

Comments

  1. syoknya jenjalan. heheh. akak duk umah jek.. huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe seronok lah jugak sbb dah lama tak pergi jalan2.. hehe oh.. kesiannya..

      Delete
  2. sis hari tu pergi jugak i-city tapi tak pergi pun taman tema.
    masa sis pergi ramai gilaa orangg. pergi semata mata nak naik gondola besar + melantak dekat kenny rogers. bhahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh haah kat sana memang ramai gila orang sis.. hahaha ye ke.. tak pe lah, yg penting ada tujuan hihi :p

      Delete
  3. best nye trick art museum tu. tak pernah pergi lagi. sedih.

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum..
    Ina !! Jelez sngt sngt !! Lbih2 lgi kt Trick Art Museum @ i-City ..
    Tringin nk prgi.. :^^
    Prnh prgi I City tpi mlm n tngok lmpu2 je. Mainan adk2 yg main lbih.
    Kta cover dh dewasa lh kiranya, tngok ja lh lmpu wrne wrni -_-
    Haha.. Encik Mimpi klau dia bka topeng tu bru blh buat plihan sma ada nk ska ke tk.. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. hehe jangan lah jeles :p hehe ajak lah family nur pergi sana.. best tau.. hahahaha tapi okay lah tu pernah jugak pergi kat sana.. lampu2 kat sana memang lelawa ^^ hahaha kita ttp suka encik mimpi ♥♥

      Delete
  5. eh ha'a!!!
    encik mimpi gi icity kannnnn semalam!!! hihuhiih xD
    gi je serang dia lain kali ish ina niiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. sbb ada gempak santai harian metro.. hahaha ina segan lah time tu sbb terpaku sangat tengok encik mimpi ^^

      Delete
  6. haihh belum sempat nak pegi lagiii. best ni. btw, good tipsdear! esp part battery phone! hehe

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe try lah pergi sana.. best.. thank you sis ^^ hahaha

      Delete
  7. lain sangat dah i-city yer. banyak dah tarikan yang baru2. last pi tahun 2011 ada snow tu ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah memang lain sangat.. dulu pun ina pergi ada snowalk je..

      Delete
  8. wiwiwi semua ina dapat pi ni duh jeles..hahah fir cuma dapat masuk snowalk je..tu pun dah berjam dalam tu serius sejukkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak de lah semua.. sebenarnya ada banyak lagi tempat dia.. rumah hantu, red carpet, macam2 lagi.. hahaha kan sejuk gila..

      Delete
  9. wah! Bestttnyaa,hehe...
    Trick Art Museum tu macam best,hehe...

    ReplyDelete
  10. tktau pun kt i-city ade kolam mandi. ingatkan ade trick eye muzium ngn snowalk tu je. bestnya inaaaa, akak x penah lagi pegi i-city ni wlaupun slalu jugak pegi shah alam T_T waa dpt jumpa encik mimpi~ sukalah tu hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah diyorang baru je bina.. hehe tak de lah.. oh ye ke.. pergi lah icity .. best tau kat sana.. macam2 ada ^^ hehe.. gila tak suka.. rasa nak pengsan ina..

      Delete
  11. kita yg selalu lalu lalang kat shah alam,belum sempat nak singgah sana..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ye ke.. nanti singgah lah sana... best kat sana ^^

      Delete
  12. serious, memang kena pergi trick art muzium tu one day XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh pergi lah memang best tau kat sana ^^

      Delete
  13. tahun lepas dah pergi I-city Waterpark tu, tempat dia macam terlalu padat sebab kawasan dia agak terhad ,, untunglah jumpa Encik Mimpi ..

    p/s : nak mintak tolong , butang 'search' kat blog aku macam tak berapa nak betul ,, bila search keyword "aku", keluar no result, padahal terang terang perkataan tu ada dalam setiap entri. Ada cadangan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke wah wahhh kau lagi awal dari aku nampakk hisyy jeless.. haah memang betul pun ramai gila orang.. hahaha wehhh hatiku dah terpanah dekat encik mimpi... ;P

      okkk jap eh nanti aku tengok. tengoklah kalau aku boleh tolong..

      Delete
  14. Harga camne, harga?
    Dengar kata boleh tahan mahal, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm boleh lah yang ina ingat trick art museum tu adult ; rm30 .. ha, tu je lah ina ingat..

      Delete
  15. Tak tahu pula dekat i-City tu ada taman tema.

    ReplyDelete
  16. mmg bes dok tgk kwn2 pakat begambar p icity ni tp harga dia mcm mahal gak kan ina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm boleh lah yang trick art museum tu adult rm 30 tak silap..

      Delete
  17. nice tips !! akak tak pernah masuk lagi hee...usefull hints you give..thankss

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy thank you kak. glad to hear it ;) hehehe welcome ^^

      Delete
  18. Bestnyer jln2..tak bkesempatan lg pgi i-city..rs smangat nk g bila ina citer ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe memang best kak... try lah pergi ^^

      Delete
  19. memang best. akak pernah pergi dh i-City Shah alam. 2 tahun lepas kot. lupa dh. jalan2 je. tak msok mana-mana pun..ingt nk msok snow walk tu tp ada mslh teknikal. terkabur laa hasrat. tapi mmg best lahh ! deco lampu2 tu cantik giloss.. sapa yang ratu selfie or minat bergambar mmg digalakkan pergi. hehe. rasa mcm nk pergi lagi jee.. :D

    ReplyDelete

Post a Comment