Thursday, 2 February 2017

LOOK WHO'S BACK

Hai assalamualaikum everyone!! 

Siapa rindu Ina?! Angkat tangan!! *Menyampah gila weh nak feeling artist pulak* 
Tangan jatuh.

So, cerita dia SPM habis bulan November 2016. Ni dah February 2017. Cerita panjang dia malas. Cerita pendek dia, malas jugak. 

Maybe a hi from you guys?

"Ina, macam mana SPM? Okay?"
"SPM was fine *muka tenang gila*"
"But I wasnt! How dare you ask me that question?! Shut up"
Sorry, owner blog ni emo gila lepas habis jawab SPM. 

Disebabkan hidup Ina semakin cerah hari demi hari tanpa sekelumit gangguan daripada suara-suara buku latihan, so Ina decide untuk taburkan rasa kegembiraan Ina dalam blog ni. Siapa perasan Ina dah tukar design blogggggg??? Siapa tak perasan, ketiak dia busuk.

Well, I am no longer a pinky woman you guyssss :p Tapi, Ina kena admit yang blog ni tak boleh hidup tanpa warna pink. Tapi, disebabkan rasa bertimbang rasa tu menebal dalam diri, Ina just bayangkan kalau seorang lelaki melangkah ke blog Ina. Hm? Nak ke dia sentuh & gerakkan cursor dia lepastu & harungi lautan yang penuh ke-pink-an sangat? 

Ina private blog Ina sebelum ni untuk beberapa minggu untuk edit blog. Kira nak bagi suprise lah *menyampah angat*. Tiba-tiba, berkat nak suprise kan orang, bertukar jadi bala. Ina punya follower widget rosakkkk!!!!! Bayangkanlah, kau dah gigih berpenat lelah & bersengkang mata edit blog, tiba-tiba follower widget rosakkkkk


Ina tekan Ctrl+F cari apa yang tak kena *gaya ala agent CIA selesaikan masalah*. Ina harungi pulau-pulauan yang penuh dengan kod yang tahapehape. Sampai satu tahap, Ina buat keputusan untuk delete semua kod & gantikan dengan original template. And suprise!! Follower widget Ina still rosakk, Masatu, Ina cuma boleh berhehehehehehehe je ;) 

Lepas Ina siap edit, Ina search dan buat pemerhatian dengan kes pelik yang Ina alami ni. Ina search google. Tapi semuanya dusta. Ina dah nekad nak contact blogger-blogger otai dengan kes fobia yang Ina alami ni (Woih siapa tak fobia wehh. Kalau tak fobia, Ina bagi dia singgit). Then, Ina unprivate blog.. 

rupa-rupanya
Rupa-rupanya
RUPA-RUPANYA
RUPA-RUPANYA
RUPA-RUPANYA

Follower widget memang tak berfungsi kalau kita uprivate blog. Masa tu, sambil smirking, Ina hanya mampu berkata "Mission Complete (emoji pakai cermin mata hitam)"


Maka, nak dijadikan cerita ni lebih menarik, Ina dengan bangganya telah hilang semua bloglist, sebahagian je jumpa T-T. Jadi, Ina nak minta tolong siapa yang dulu dia dalam bloglist Ina, tolong comment or letak link dalam chat box.. Ina akan letak korang punya link balik.. ;)) 

Bye, assalamualaikum. 

p/s: I went to SK Kampong Endah to teach them kawad! I guess this is the last time I wear krs uniform. How sad ;'( 

                                  ......Me ft awkwardness.....

Ok dah tatatititutu

If u have any suggestion what should I post, feel free to comment on my cbox, comments, email & others. Tq! :*

19 comments:

  1. macam mana SPM ? hahahah . okay ke tak ?

    ReplyDelete
  2. Saya punya follower widget pun rosak. Tapi saya bersyukur dengan followers yang ada. Some of them still follow up my life story. Alhamdulillah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh kita samaaaa!! alhamdulillah lah sekarang dah okay :))

      Delete
  3. alamak baru je fikir nak edit blog nanti, bila baca cerita ina ni rasa macam takut pulak kalau benda widget tu semua hilang T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha tak de lah kak mazni :DDD ni sebab ina careless.. & ina memang tak tahu kalau private blog, widget hilang hahha!! Dont be afraid la ;))

      Delete
  4. izzah masuk tak? hahahahhaa

    http://izzahisquare.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahah hm jap biar aku ingat balik ye zah

      Delete
  5. Pedih je hatikan bila niat nak perbaiki template last lain jadinya..kak PC pernah rasa..berhuhuhuhu tepi meja dik...tapi dari situ kita belajar..beringat dan berhati-hati....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahha betul kak T-T pedih dia tu, kita je tau. Pastu punya lah gelabah gila nak solve kan problem tu... Ni ina first time kena.. tu lah duk gatai usik code :'(

      Delete
  6. eh ehhh kalau saya baru nk masuk bloglist boleh ke em :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. goshhh sorry ;/ ina letak balik awak dlm bloglist okay ;)

      Delete
  7. Welcome back! Use your time wisely okay. Nanti dah sambung belajar, susah sikit la nak ber "Honeymoon" bagai hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for you advice! :D My parents said the same thing :/

      Delete
  8. welcome back ina! hihihih saya ada dlm blog list kehkeh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg sorry!! done put awak balik dlm bloglist dear :'D

      Delete
  9. Hi Ina, long time no see :D that cat though cutenyaaaaa
    New Update: Random ft SPM result countdown.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HI ADAMMMMM!! Gosh, its been a while hahahah. Thank you, but not mine :p

      Delete
  10. Hii. Siqah baru jumpa blog Ina. So hi dan salam perkenalan :) Follow sini..

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi komen dekat entri Ina :)